Alakjavító tippek

Alkatunkat, külső adottságainkat általában örököljük, így nem áll hatalmunkban, hogy csak úgy kicserélhessünk bizonyos testrészeinket. Öltözködésünkre vonatkozó alakjavító tippek alkalmazásával azonban látszólag hosszíthatjuk lábainkat, eltakarhatjuk a szélesebb vállakat, és elérhetjük, hogy csípőnk keskenyebbnek tűnjön.

Nem mindegy a ruha mintája

Ehhez azonban tudatosan oda kell figyelnünk arra, hogy milyen ruhadarabokat hordunk. A csíkos minta nagyon divatos és sokat javíthat, vagy éppen ronthat viselőjének alkatán. Egy izmosabb, teltebb felsőtesten jól mutathat egy függőleges csíkozású felső, hiszen látványban nem szélesíti, hanem nyújtja azt. Szélesebb combú egyéneknek semmiféleképp sem ajánlott vízszintes csíkozású nadrág, de egy függőlegesen vonalazott gatya hosszíthatja a lábakat. Szoknyák esetén inkább a csípőt kell figyelembe venni: keskenynél vízszintes, míg szélesebbnél függőleges csíkozású ajánlott. Több plusz kiló esetén pedig részesítsük előnyben az olyan csíkos mintázatokat, ahol a vékony vonalak között csak apró távolságok vannak. Továbbá a nagyméretű geometriai formákkal, vagy például virágokkal teli ruhadarabok is előnytelenek lehetnek, sokkal teltebbnek tűnhet tőlük viselőjük, ezért ha éppen nem az a célunk, hogy kiemeljünk velük valamit, akkor kerüljük el őket. A pöttyös felsők szintén erősítik a felsőtestet, de egyben rendkívül nőiesek is.

Sztreccses vagy lezser?

Nem feltétlenül csak a ruhák mintázata számít, hiszen anyaguk is fontos tényező. Egy túl vékony és testre feszülő anyag jobban kiemeli a takargatni kívánt területeket, így ilyesmit csak akkor vegyünk fel, ha az adott területeken nincsenek plusz kilók, vagy ha ráveszünk még egy zakót vagy kardigánt. Tehát ezzel szemben egy merevebb, kevésbé testre tapadó anyagból készült felső, jobban elegyengeti a testünket, elfedi a kissé kitüremkedő részeket, mint például a pocakot. A szűkebb szabású, szaténból készült ruhák szintén kicsit növelhetik a testtömeget látszatban, ezért jobb kikerülni őket.

Karcsúsító árnyalatok

Ha megegyező színű ruhadarabokat vesz fel valaki, akkor azzal látványban megnyújtja az egész testét. Ez egy egyszerű, ám kissé egysíkú trükk. Ha tehát árnyalatban hasonló darabokat válogattunk össze, akkor az anyagukkal (textil, pamut, kötött) dobjuk fel az összeállítást. Ám, aki kedveli az egybe ruhákat, az könnyebb helyzetben van, hiszen elegendő, ha abból szerez be pár előnyös szabású, egyszínű példányt. Érdemes fejben tartani, hogy a sötétebb árnyalatokkal karcsúsító hatást lehet elérni, egy élénkebb színnel pedig egy bizonyos területre lehet vonni a figyelmet. Tehát ha a lábaidat karcsúsítani szeretnéd, de a felsőtesteddel elégedett vagy, akkor vegyél fel egy sötétebb nadrágot, és hozzá egy élénkebb színű felsőt, hogy inkább oda tereld a tekinteteket.

alakjavító tippek elet-blog.hu

A lábak kérdése

A nadrágoknál sosem szabad elfelejteni, hogy semelyik véglet sem jó: se a túl szűk, se a túl bő fazonú. Apró részlet ugyan, de nem szabad figyelmen kívül hagyni a zsebeket sem. Ha például nincsen vagy épp ellenkezőleg túl nagy, akkor általa a fenék is nagyobbnak tűnhet. Ebből adódóan gatyavásárlásnál mindenféleképpen szenteljünk figyelmet a zsebeknek is és formáinkhoz megfelelőt válasszunk. A lábaknál fontos a cipő is. A legjobb választásnak ebben a tekintetben egy tűsarkú cipő tekinthető, mert hosszítja, nyújtja és vékonyítja is a lábakat. Azonban arra ügyelni kell, hogy akiknek vastagabb combjuk van, de vékonyabb vádlijuk, azok ne vegyenek fel ilyen lábbelihez túl rövid szoknyát, mert úgy negatív hatást érhetnek el vele.

Összességében át kell gondolnunk, hogy mi az, amivel elégedettebbek vagyunk és mi az, amivel nem. Nyilvánvalóan, ha valamit inkább takargatni szeretnénk, akkor oda ne kerüljön semmilyen csillogó minta, élénk színű, fényes anyag, vagy díszítés. Például, ha széles a vállunk, akkor ne hordjunk válltöméses blézereket vagy csónaknyakú felsőket, amelyek pont kiemelik azt. A fentebb felsorolt alakjavító tippek segítségével optimalizálhatjuk megjelenésünket, arányainkat.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!