Amit rosszul tudsz az arcápolásról

Érdemes időben elkezdeni a megfelelő arcápoló termékeket használni, hogy a későbbiekben ne legyen nagyobb probléma a bőröddel. Természetesen mindenki igyekszik a lehető legtöbbet megtenni azért, hogy a bőre egészséges és szép legyen.

 

Minél zsírosabb, annál jobb a szemránckrém?

A szemünk környékén kevés faggyúmirigy van, ezért nagyon gyorsan kiszárad a bőr. Logikusan ilyenkor a legtöbb nő extra zsíros krémet vásárol, amivel csak az a probléma, hogy ezen termékek többsége tele van kőolajszármazékkal, ami nem tud felszívódni. Megülnek a molekulák a bőrön, elzárják a pórusokat és felpuffasztja a bőrt. Ez a tulajdonság leginkább az olcsó készítményekre jellemző. Ha a kiszemelt termék összetevői között a következőket olvasod – paraffinum, liquidum, mineral oil, petrolatum-, akkor mindenképpen tedd vissza a polcra azt. A megfelelő szemránckrém nem túl zsíros és nem is túl könnyed állagú. Az ideális a kellemes, természetes olajokat tartalmazó krém, ami beszívódik, de mégsem tűnik el teljesen a bőr felszínéről.

arcapolas hiba

Elég akkor kezelni a ráncokat, amikor megjelennek?

Sajnos a legtöbb ember nem fordít elegendő időt és energiát a megelőzésre, pedig elmondható, hogy a ráncok megjelenése egy folyamat végének tekinthető. A ráncosodást nem tudjuk elkerülni, ez egy természetes folyamat, de egyáltalán nem mindegy, hogy mikor és milyen mértékben, módon következik be. A megelőzés lényegében a mindennapos dolgokból áll.  Arcápolásból, -mely magába foglalja a napsugarak elleni védekezést is-, a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étrendből, valamint a káros szokásokkal való felhagyásból.

Ha észrevesszük a ráncokat a bőrünkön, az azt jelzi, hogy gyengék a kollagén-és elasztinrostok. Bár lehet javítani ezen az állapoton, de 100%-osan nem lehet visszaállítani az eredeti helyzetet.

A bőr akkor tiszta, ha száraz és húzódik?

A nők többsége túlzásba viszi az arc tisztítását. Smink-és arclemosás után nem kell a bőrnek húzódnia és csontszáraznak lennie. Akkor jó a krém, ha a bőrödet megtisztítja, de nem szívja el az összes nedvességet belőle. Ha teheted, válassz alkoholmentes arclemosókat. Ellenkező esetben felborul a bőr természetes nedvességtartalma.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!