Boszorkány Ujjak Halloweenre!

Hozzávalók:
  • 23 dkg margarin
  • 1 csipet só
  • 20 dkg porcukor
  • 45 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 10 dkg egész mandula
  • 1 kk. színtelen mandula aroma
  • 1 kk. vanília aroma (vagy 2 cs. vaníliás cukor)

Elkészítés:
Először a margarint felolvasztjuk (gázon vagy mikróban), majd hozzáadjuk az aromákat (ha vaníliás cukorral dolgozunk, akkor azt a száraz keverékbe szórjuk). Ezt követően egy nagyobb keverőtálba öntjük a lisztet, a porcukrot, a tojást és egy kevés sót. Alaposan összegyúrjuk a hozzávalókat, majd egy fél órára betesszük pihentetni a tésztát a hűtőbe. A pihentetés után kb. egy centiméter vastagra nyújtjuk a tésztát és kisebb hengereket formázunk belőle, amiknek az egyik felét belapítjuk. A henger közepe lehet egy kicsit vastagabb, mert így ujjakat fog formálni. A belapított felére tesszük a mandulát, úgy mintha körmök lennének. A formázott ujjakat kétszer-háromszor középen óvatosan bevágjuk, és sütőlapra helyezzük. Betesszük a sütőbe, és 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük őket. Ha jól gazdálkodtunk a tésztával kb. 60 ujjat kaptunk. Ha igazán rémisztő ujjakat szeretnénk, akkor felvert tojásfehérjéhez tehetünk piros ételfestéket, és az így készült „vért” kenhetjük az ujjak végére, esetleg a mandulák alá, és mellé. Garantáltan félelmetes és ízletes édességet kapunk!
Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5

Szólj hozzá!