Sütőtökös muffin Halloweenre

Hozzávalók:
  • 25 dkg sült sütőtök
  • 25 dkg kristály vagy nádcukor
  • 4 tojás, 30 dkg liszt
  • 1 dl étolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • Díszítéshez: ét- és fehércsoki, marcipán

Elkészítés:

A sütőtököt a magháza nélkül megsütjük, majd a sült részeket óvatosan lefejtjük a héjról. Először az olajat és a cukrot keverjük a sütőtökhöz, majd a tojást, lisztet és a többi hozzávalót. Nagyon fontos, hogy ne használjunk robotgépet a keverésre, bőven elég egy evőkanál. Folyékony piskóta állagú alaptésztát kell, hogy kapjunk, amit muffin formákba töltünk. Egy evőkanál massza egy muffin formába bőven elég. Nagyon gyorsan sülnek! 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt elkészülnek, de ez lehet még sok is, ezért folyamatos felügyeletet igényelnek sülés közben. Ha igazán halloweenos-ra akarjuk őket varázsolni, akkor olvasszunk meg ét- és fehércsokoládét. A fehércsokival teljesen fedjük be a sütik tetejét és várjuk meg, amíg mindegyiken megkeményedik. Ezt követően az étcsokiból vigyünk fel egy cseppet a fehércsokira. Innentől variálhatjuk: a csoki lehet pókháló, kereszt, sírkő, stb. Ez azonban lehet csak az alap, hiszen ennek tetejére, – ha ügyesek vagyunk – akkor marcipánból készíthetünk még egyéb díszeket is. Boszorkány sapka, töklámpás, fekete macska vagy egyéb halloween-i szimbólum is helyet foglalhat muffinjaink tetején még varázslatosabbá téve azt.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5

Szólj hozzá!