Milyen szoknya illik az alakomhoz?

A szoknyák a mai napig nem mentek ki a divatból, sőt egyes nők szerint az igazán nőies nő télen-nyáron szoknyát visel. De vajon kinek, milyen szoknya áll jól? Ebben a cikkben most erről olvashattok.

Szerencsére nem vagyunk egyformák: vannak kis vagy szélesebb derekú, teltebb vagy vékonyabb alakú nők. Tudjuk, hogy nincs csúnya, csak igénytelen nő, tehát ha el akarjuk kerülni, hogy aránytalanságaink mások számára is nyilvánvalóvá váljanak, nem árt pár egyszerű trükkel elrejteni azokat. Ma már megszámlálhatatlan sok formájú és mintázatú szoknya létezik, melyek segítségünkre lehetnek ebben. Mini, midi, maxi szoknya, térd alatt vagy felett végződő, 7/8-ados bokát szabadon hagyó szoknya, stb.

Bizonyos dolgokban viszont minden nő egyetért, ha szoknyákról van szó. Vastag combokhoz például nem szabad miniszoknyát felvenni, míg vékonyabb alkaton a maxi szoknya nem áll annyira jól. Összeszedtünk tehát néhány tippet, hogy Ti is bátran viselhessetek szoknyát.

szoknya1

Alacsony és formás alkaton jól mutatnak a testvonalait kiemelő, szűkebb fazonú ruhák, illetve a magas derekú szoknyák. Még inkább kihangsúlyozható a derék egy övvel vagy övpánttal, de jó választás lehet egy deréknál megvariált ruha is, amely feneked és csípőd emeli ki. Előnyösebb kerülni a maxi szoknyákat és ruhákat, valamint a hátul hosszabb high-low szoknyákat, amik bár nagyon divatosak, kifejezetten a comb és fenék problémával küzdő hölgytársainknak alkották. Az alacsony, formás hölgyeknek tehát azt javasoljuk, hogy ne féljenek megmutatni idomaikat, hiszen azzal csak árthatnak megjelenésüknek.

Magas és vékony hölgyeken is elegánsan mutathat az említett high-low szabás, ha feldobjuk egy gazdag, mintás fazonnal vagy egy rafinált övvel. Az ilyen „topmodell” alkatú hölgyek nyugodtan viselhetnek mini- vagy térd fölött végződő szoknyát, hiszen csinos lábaikat érdemes megmutatni. Mindenképp kerülniük kell viszont a maxi szoknyát, hiszen magasságukból adódóan nem túl előnyös nekik. Keskeny csípő esetén inkább a lábakat és a felsőtestet érdemes hangsúlyozni.

szoknya2

Az alacsony, kissé tömzsi nők inkább a mell alatt szabott ruhákat válasszák. Nekik jól állnak a szélesebb és a térd alatt végződő fazonok is. Előnyösebb, ha a szoknya nem követi mindenhol annyira a test vonalát, hanem kicsit vagy akár teljesen eláll tőle. Szép dekoltázs esetén nyugodtan viselhetnek olyan ruhát is, amely picit mélyebben kivágott vagy szabadon hagyja a vállat. A miniszoknyát és a csípő vonalát követő darabokat viszont mindenképpen kerüljék.

Magas és izmos hölgyeknek jól állhatnak a maxi szoknyák, ha el akarják rejteni feneküket és combjukat. Nekik is inkább a mell alatt bővülő fazont javasoljuk. Bátran kísérletezzenek rafinált szabású ruhákkal vagy akár aszimmetrikus fazonúakkal is. Kerüljék viszont a fehér vagy krémesebb árnyalatokat, mert nem érhetnek el vele előnyös hatást. Picit húsosabb kar esetén nem tanácsosak a pánt nélküli ruhák.

Érdemes további apró trükköket bevetni, melyek alkatunk előnyeit kiemelik, hátrányait pedig elrejtik. Kis mellek esetén például figyelemelterelés céljából válasszunk egy magasabb derekú szoknyát, fodros vagy mintás felsővel, melyet akár be is tűrhetünk a szoknyába. A telt keblű hölgyek igazán szerencsések, hiszen anélkül is rájuk terelődik a figyelem, hogy bármivel is próbálkoznának. Azért mindenképpen a jó ízlés határain belül kell maradni, mert az előnyt könnyen hátrányukra fordíthatják, ha túl közönséges hatást keltenek megjelenésükkel. A teltebb területekre továbbá nem érdemes világos színezetű ruhadarabokat felvenni, mert látszatban csak még inkább megnövelik azokat. Ha alkatunkat nyújtani kívánjuk egy picit, akkor függőlegesen csíkos, ha zsugorítani, akkor pedig függőleges vonalazású ruhát válasszunk.

Reméljük, segítettünk egy kicsit, hogy alkatotokhoz megfelelő szoknyát tudjatok választani.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!