Az Éhezők viadala sminkkollekció

A trilógia utolsó részének első fele hamarosan látható lesz a mozikban, így szerettünk volna egy picit foglalkozni ezzel a történettel és fantáziavilággal.

A hazánkban is jól ismert könyvadaptációban látható csodálatos ruhák, frizurák és sminkek nem csak a rajongókat varázsolták el, hanem ihletett adtak a Covergirl nevezetű cégnek is. A Suzanne Collins fejéből kipattant világ hatalmas népszerűségnek örvend, ezért cseppet sem véletlen, hogy sokakat inspirál. Az írónő olyan egyedülálló fantáziavilágot teremtett, amelyben a Capitolium egészét talán kicsit extravagánsnak, költői túlzásnak érzékeljük, szemben a 12. körzet nyomorával, a történetet mégis egészen közel érezzük magunkhoz.

Ezt igyekszik érzékeltetni a Covergirl is, mely gyakorlatilag a Max Factor amerikai testvére, és híres harsány színvilágú kozmetikai kiegészítőiről. A Capitol Beauty nevezetű termékcsaládja – szabadfordításban Capitoliumi Szépség – kissé megtévesztő, mert nem csak a könyvben és filmben ismert Capitoliumból, hanem mind a tizenkét körzetből lopott ötletet. A dekorkozmetikai cég 12 sminkből és körömlakkból álló szettet alkotott, melyek a 12 körzet iparágait, hangulatát idézi fel.

hungersmink

Az első körzet luxuscikkeket szállít a Capitoliumnak, tehát ehhez kapcsolódó élénk árnyalatokat láthatunk. Itt a harsány bordó szín dominál a rúzsban, valamint a körömlakkban, így a szájra és a kézre helyezi a hangsúlyt. A második körzet színei az arcot emelik ki, fekete tónusú szemhéjfestékhez és körömlakkhoz élénk pirost rúzst álmodott meg a tervező. Persze nem véletlen döntés volt, hiszen a könyvben a második körzet kőfejtéssel foglalkozik. Ez a színvilág a fekete, valamint vörös hajú hölgyeken mutathat igazán jól.

A harmadik körzet színei a szürkés, ezüstös árnyalattal a technológiát kívánják felidézni. A körömlakkot ezüst kövekkel gazdagították, és a smink is ezüstös hatású. Ezzel szemben a negyedik körzetben a kék és a tenger színei dominálnak, mivel a körzet halászattal foglalkozik. Talán ez az egyik legjobban kidolgozott kollekció: a barna bőrű modellen a kék smink remekül érvényesül, a frizurája olyan hatást kelt, mintha a tengerben úsznánk. A körömlakkról pedig ehhez kapcsolódóan a tenger kékes árnyalata köszön vissza ránk.

Az ötödik körzethez – a villamos árammal foglalkozó lakosok kapcsán – vörös alapra színes mintás sminket képzeltek el. A körömlakk sárga, kék, lila és bordó színekben játszik, mely az arcról is visszaköszön. A hatodik körzet színvilágában a vörös helyett sötétebb árnyalatok és fények játszanak fontosabb szerepet. Ez a körzet járműveket gyárt, így az autók fényes külsejét, sötét csillogását igyekezték feleleveníteni.

A hetedik körzet fakitermeléssel foglalkozik, így ehhez nyilván a barna, a zöld és az efféle színek dukálnak, mással nem is igazán illett volna próbálkozni. A barnás tónus a második részben is visszaköszön (ha emlékszünk), hiszen Johanna Mason karakterét alakító Jena Malone fatörzset idéző ruhát vesz le a liftben. A nyolcadik körzethez vörös, narancssárga és arany színeket adtak. A körömlakk gyöngyház narancssárga, míg a smink erősen csillogó, vörös színű szemhéjpúdert takar, mely aranyba megy át. Ez a körzet textíliákkal foglalkozik, így némiképp a divat és a különféle anyagok kombinációja néz vissza ránk egy tökéletes smink formájában.

hungersmink2

A kilencedik körzet gabonatermeléssel hozható összefüggésbe, így fehér tónust, valamint pasztellszíneket kapcsoltak hozzá. A smink rendkívül naturális, egészen természetesnek hat, és a gyöngyház fehér körömlakk is igazán gyönyörű. Ez az összeállítás igazából bárhol megállná a helyét. Az állatokkal foglalkozó tízedik körzethez ugyancsak szép összeállítást választottak. A kollekciót bemutató modell lány egy róka és egy madár ötvözetét idézi az alkalmazott vörös, fehér és fekete színekkel. Az épített köröm szürkés árnyalatú, nagyon különleges.

A tizenegyedik körzethez elsősorban a rózsaszín árnyalatait választották. A mezőgazdaság, a gyümölcsök és zöldségek világát felelevenítő színek a modell arcán is szépen harmonizálnak. A szénbányászattal foglalkozó tizenkettedik körzetnél az indokolt fekete és metálos szürke mellett sárga is található a sminkben. Utóbbin kívül minden passzol az elképzelt képhez, habár a filmben már ellőtt tüzet idéző színek is jól néztek volna ki.

Elsősorban azoknak ajánljuk ezt a különleges sminkkollekciót, akik szeretik a filmet és az élénk színeket. Természetesen a Capitoliumi öltözékek egy darabig biztos nem fognak szembe jönni velünk az utcán, de már folyamatban van egy Capitol Couture nevű ruhamárka tervezése is. El kell ismerni, hogy a Capitol Beauty család remekül kapcsolta a színvilágot az egyes körzetek ismert sajátosságaihoz. Érdekesség még, hogy az idén novembertől vetített harmadik rész forgatása során már a Capitol Beauty-val dolgoztak a film sminkesei is. 

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!