A szemszín és a smink

A kicsit borongós, őszi napok beköszöntével is bőven akadnak alkalmak, amikor nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk sminkünkre. Idén főleg a ragyogás, a kihangsúlyozott szemek vagy ajkak, és az élénkebb színek dominálnak, de természetesen nem mindegy az sem, hogy milyen a szemünk színe.

Kék szemek és a smink

A kék szemek például önmagukban feltűnőek, ezért nem más színekkel, hanem egyszerű, fekete dúsító szempillaspirállal és erősebben húzott tussal, vagy szemceruzával lehet kiemelni. A világosabb kék szeműeknél alul és felül is vékony kontúrvonallal gyönyörű hatást lehet elérni. Fiatalabb korban, ha mindenképpen ragaszkodunk a színesebb, csillogó szemhéjpúderekhez, akkor esetleg rózsaszínt, vagy melegebb színeket, például halványabb narancssárgát használjunk. Nőiesebb, elegánsabb hatást érhetünk el, kissé visszafogottabb színekkel, esetleg barnával. Az elegancia hangsúlyozásához azonban az egyik legjobb választás talán a szürke lehet, mely nagyon szépen mutat kék szempárral.

Mi illik a barna szemekhez?

A barna az egyik legelterjedtebb szemszín. Szinte minden megy hozzá, de különböző árnyalataihoz más és más áll jól. A világosabb barna szemeket szépen tudja keretezni egy barna kontúrvonal, a sötétebb szemhéjfestékek viszont nem túl tanácsosak. Illik hozzá a világos lila, a zöld és a kék, melyektől igazán elbűvölővé válik a tekintet. A sötétebb barna szemekhez pedig nagyon jól mutat egy füstös smink, jobban kiemeli a szempárt. Hozzá a púder és a rúzs földszínekből ajánlott.

Hogyan sminkeljünk, ha zöld a szemünk?

Elég ritka szemszín a zöld, de annál szebb. Mindenféleképp fekete szempillaspirállal, tussal vagy szemceruzával kell kiemelni, melynek erőssége függ az alkalomtól és az egyén stílusától. A zöld, a rózsaszín árnyalatai, a lila és a szürkés, füstös szemhéjfestékek mind nagyon jól passzolnak hozzá. Érdemes őket kombinálni arannyal, bézzsel. Az őszies hangulathoz alkalmazkodva kiváló választás lehet a narancsos árnyalatú smink, melytől a tekintet egyszerűen magával ragadó lesz. Akik nem kedvelik annyira az élénk és erős sminkeket, azok enyhén alkalmazhatnak például halvány rózsaszínt a szemhéjukra, mely egy abszolút elbűvölő szempárt eredményez.

Milyen smink illik a szürke szemekhez?

Másik ritkaság a szürke szempár. Mivel ilyen különleges, ezért semmiképp sem szabad elrejteni, ki kell emelni! Kiváló választás hozzá a szemhéjakra a sötétszürke, a kék és a lila. Fehérebb bőrnél például tökéletes összeállítás lehet halványlila szemhéjfesték, fekete kontúrral, szempillaspirállal és halvány rózsaszín rúzzsal.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 4 Átlag: 4.8

Szólj hozzá!