Tökéletes megjelenés a szilveszteri bulin

A szilvesztert többnyire társaságban bulizással töltjük el, ezért nem árt egy kicsit jobban odafigyelni külső megjelenésünkre, nem csupán esztétikum, hanem praktikusság szempontjából is.

Az, hogy mit veszünk fel a szilveszteri bulira, függ az időjárástól, a helyszíntől és a parti jellegétől is. Máshogy öltözik fel egy házibuliba az ember, mintha egy szórakozóhelyre megy, vagy ha csak a párjával, kettesben tölti el a szilvesztert.

Az viszont valószínűleg mindenkiben közös, hogy nem szeretné egy kellemetlen megfázással, netán tüdőgyulladással indítani az újévet, ezért tanácsos rétegesen öltözni. Az sem jó ugyebár, ha fázunk, de az sem, ha túlzottan kimelegszünk. A legtöbben bizonyára fogunk némi alkoholt fogyasztani, így valamilyen úton-módon észben kell tartani, hogy ne mászkáljunk ki a hideg éjszakai levegőre kabát nélkül. Ha bent kellően meleg van, akkor viszont tudjunk levenni magunkról ruhákat, mert abban az esetben, ha picit megizzadva lépünk ki a hidegre, szinte biztos a megfázás. Szilveszter éjszakáján sok minden megtörténhet így – hiába tűnik viccesnek – tanácsos magunknál tartani egy pót zoknit is. Esetleg beázik a cipőnk, leöntjük valamivel, belelépünk valamibe, akkor nagyon jól fog jönni, hiszen nedves zokniban könnyen felfázhatunk.

A praktikusság mellett persze fontos, hogy csinosak is legyünk. Szilveszter alkalmából akár csillogósabb, flitteres ruhadarabokat is magunkra vehetünk, ha szeretnénk egy kicsit tündökölni a tömegben. Egy csillogós, hosszú ujjú tunika egy melegebb cicanadrággal és csizmával kiegészítve divatos megjelenést biztosíthat. Ha ezt egy szintén csillogó sminkkel megtoldjuk, már kifogástalan lesz az összkép. A miniruhák is jó választásnak bizonyulhatnak, de azokhoz megfelelő harisnya és valami melegebb kardigánszerű is szükséges, hiszen önmagukban nem elég melegek.

Smink

Smink tekintetében inkább a szemeket tanácsos kiemelni, de ha olyan szerencsések vagyunk, hogy kontúr nélkül is elég hangsúlyos tekintetünk, akkor inkább az ajkaink legyenek dominánsak. Ha esetleg piros felső van rajtunk, akkor a rúzs színével igazodhatunk annak árnyalatához. Az éjszaka hosszú, így tanácsos körültekintően megcsinálni az alapozást, és szépen mattítani egy kis púderrel. Ha szükségét érezzük, egy leheletnyi pirosítót vagy bronzosítót is alkalmazhatunk. Amennyiben szemhéjpúdert is használunk, törekedjünk a teljes harmóniára. Vegyük figyelembe szem, haj és ruhánk színét és ezekhez mérten döntsünk szemhéjpúderünket illetően. Jól tud kinézni, ha nem teljesen egyforma színeket, hanem egy adott szín világosabb és sötétebb árnyalatait oszlatjuk szét külsőnkön. Ha felsőnk sötétebb, akkor szemeinknél alkalmazzunk haloványabb tónust, vagy pont fordítva. Szilveszterre mi ezüstöt, lilát méregzöldet vagy a kék sötétebb árnyalatait javasoljuk. A fekete erre az alkalomra túl gyászosnak hathat, pedig az újév kezdetét többnyire örömmel ünnepeljük.

Frizura

A hajviselet tekintetében mindenkinek más áll jól. Van, akit a kiengedett haj tesz elbűvölővé, mást pedig az, ha felköti a haját, hogy látszódjon az arca teljes egészében. Persze copf és copf között is van különbség, hiszen nem mindegy, milyen magasra kötjük, illetve hogy hagyunk-e elől egy-egy tincset, hogy egy kis keretet adjunk arcunknak. Kiengedett hajnál dönthetünk a teljesen egyenes, a hullámos, vagy az egészen göndör mellett. Mi a természetességet javasoljuk, így ha hajmosás után hajatok hajlamos a göndörödésre, akkor próbáljátok meg abból kihozni a legtöbbet. Amennyiben inkább egyenes, akkor egy kicsit tupírozzátok fel, hogy ne lapuljon le túlzottan, de ne próbálkozzatok mű loknikat formálni.

Megjelenésetekkel akkor tudtok igazán hatásosak lenni, ha minél természetesebbek, kiegyensúlyozottabbak vagytok. Egy kis smink persze nem árt, de nem is szabad átesni vele a ló túloldalára.

Szólj hozzá!