Kiegészítő kavalkád

Sokan megfelejtkeznek arról, hogy a ruhadarabok gondos kiválasztása után a kiegészítőkre is elegendő időt kell szentelni.

Ha gondolkodás nélkül magunkra aggatjuk például kedvenc ékszereinket, akkor teljesen elronthatjuk vele az összhatást. A kiegészítőket tehát fontos tudatosan használni.

Egy végtelenül egyszerű öltözetet is vidámmá, energikussá, elegánssá vagy dögössé változtathatnak a jól összeválogatott kiegészítők. Sokszor egy táska, kalap, kesztyű vagy éppen egy sál miatt szúrjuk ki ismerőseinket nagy tömegben, ezért öltözködésünk egyik legszemélyesebb részét képezik.

Ékszereknél az a legbiztonságosabb, ha egy komplett szett mellett döntünk, amely tartalmazza az azonos stílusú nyakláncot, fülbevalót és karkötőt, hiszen így egyszerűen kerülhetjük ki a „karácsonyfa effektust”. Borzalmasan tud festeni ugyanis, ha egymáshoz nem illő ékszereket aggatunk magunkra. Persze elsődlegesen ruhánk stílusához igazítsuk őket, hiszen egy sportos öltözethez nem igazán passzolna egy elegáns nyaklánc, fülbevalóval. Az utóbbi idők divatja szerint azonban egyáltalán nem kell túlzásokba esni, tehát elegendő egy figyelemreméltó darab is. Akik vidámabban szeretnek öltözködni, bátran viseljenek színes fülbevalókat, akik pedig az elegánsabb vonalat követik, válasszanak például egy visszafogottabb, ám igazán bájos gyöngysort. Széles választék áll rendelkezésünkre, de sokan pénztárca kímélés és kreativitás céljából ötletes, sajátkészítésű darabokat viselnek inkább.

Övek

Egy öv nem csupán a nadrágot hivatott a helyén tartani, hanem fontos dekoratív funkciót is betölt. Azonban itt ugyancsak gondosan meg kell válogatnunk, hogy milyet veszünk fel. Jó tanács: a magasabb termetűek minden esetben vastagabb öveket válasszanak, az alacsonyabb lányok pedig vékonyabbakat. Sajnos a telt, körte alkatú lányoknak nem ajánlottak a derékövek. Egy derékövet egyébként a mell alatt is bátran hordhatunk, ha ott van elvágva felsőnk vagy ruhánk.

Az ilyen fajta viselet legjobban a lefelé bővülő daraboknál mutat jól. Általános szabály, hogy mintás felsőhöz nem szabad derékövet felvenni, mert kettészeli a lényeget. Csípőöveket bárki hordhat, de természetesen a helye ennek nem variálható. A megfelelő övnek tehát méretben és stílusban is illenie kell az öltözékünkhöz, mert akár a szándékunkkal ellentétes hatást is elérhetünk vele, viszont ha sikerül helyesen hordanunk, akkor ruházkodásunk nélkülözhetetlen kiegészítőjévé válik.

Cipők

Cipők terén – azon kívül, hogy a ruhádhoz passzoljon – az a lényeg, hogy olyat válassz, amiben magabiztosan jársz. Úgy kell rájuk tekinteni, mint öltözködésünk alapjára, ezért fontos, hogy minél biztonságosabbnak érezzük őket. Sajnos kifejezetten nevetséges hatást kelt, ha valaki nem tud magassarkúban járni, és csak esetlenül botladozik. A megoldás azonban ilyen esetben nagyon egyszerű: ha nem vagy képes megtanulni sétálni benne, akkor inkább ne hord.

Természetesen sok szempontból előnyös a viseletük, de ha nem stabilak benne lépteink, egyáltalán nem kell erőltetni. Nőiességet más cipőkkel is el lehet érni, amelyek viszont határozottabb és kecsesebb lépéseket biztosítanak. Stílustól függetlenül azonban sosem árt, ha van egy sportosabb lábbelink is, amely mindenkin jól mutathat hozzáillő ruhadarabokkal. A cipőket elsősorban a nadrághoz vagy szoknyához kell igazítani, de nagyon jól tud kinézni, ha színben, anyagban vagy mintában összhangban van a táskával.

Táskák

Jelenleg végtelen számú, színű és stílusú, nagyméretű táskákat kínálnak az üzletek, melyek nem csupán divatosak, de igazán praktikusak is. A hatalmas tárolásra képes hely miatt sok mindenre lesznek alkalmasak, így bizonyos szinten összeköthetjük a kellemest a hasznossal. Hordhatjuk iskolába, munkahelyre, strandra, vásárláshoz vagy akár sétához. Emellett praktikussága azt sem zárja ki, hogy stílusunkhoz tökéletesen passzoljon, és öröm legyen ránézni. Persze egy elegánsabb rendezvényre nem feltétlenül illik, de természetesen mindig kaphatóak kisebb, kifinomultabb darabok is.

Kellő figyelmet kell tehát fordítanunk kiegészítőinkre, hiszen eléggé összetett részét képezik öltözködésünknek. Sokszor többet ronthatunk velük, mint javítanánk, de ennek nem az a megoldása, hogy teljes mértékben lemondunk róluk, csak oda kell figyelnünk, hogy mit, mivel veszünk fel.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 4 Átlag: 5

Szólj hozzá!