Piros foltok, hámló bőr? Íme a megoldás!

Bár sokáig váratott magára, mégis beköszöntött a tél, a jól megszokott csípős, szeles napjaival. Ebben az időszakban a bőr feszül, száraz, húzódik és hámlik, amelyek igen bosszantó tünetek. Lássuk, mit lehet tenni ellene!

 

Bőrápolás télen!

Nyáron a megfelelő hidratálásra van a legnagyobb szükség, télen viszont védelemmel kell ellátni a bőrt, hogy ellenálljon a környezet káros hatásainak, megfelelően kezelje a hőmérsékleti ingadozásokat és az ilyenkor megnövekedő szmogot is.

Annak érdekében, hogy az arcod február végére ne kerüljön drámai állapotba, használj zsírosabb krémet, mint amilyet egyébként alkalmaznál. Az éjszakai és a nappali krémed is legyen zsírosabb! Az ilyen krémek, védik a felhámot és táplálják a szöveteket. Ha teheted olyan termékeket válassz, melyek mentesek a káros anyagoktól, inkább természetes zsírokkal gazdagítottak.

arcapolas tel

Télen is gondoskodni kell a megfelelő UV-védelemről, és figyelni kell arra is, hogy az iroda, vagy az otthon helyiségei túl szárazak lehetnek a sok fűtéstől, ezért jó naponta egyszer, vagy kétszer bepermetezni a bőrt ásványvízzel.

A vizes krémekkel nagyon vigyázni kell, mert ha odakint fagy, akkor a krémek belefagyhatnak a bőrbe, majd elpattintják a kapilláris ereket. Télen általában magasabb a szálló por koncentráció, ezért kiemelt figyelmet kell fordítani a bőr megfelelő tisztítására, de az alkoholtartalmú termékeket tedd messzire. Hetente egyszer gőzöld át az arcodat annak érdekében, hogy a pórusokat is ki tudd tisztítani, majd következhet egy tápláló pakolás.

A testápolás sem különbözik az arcápolástól ebben az időszakban. Ugyan a test nagy részét bőr fedi, viszont felszívja a faggyút a bőr felszínéről, ezért idővel felfedezhetünk hámló felületeket a bőr felszínén. Ezért minden fürdés után ápold bőrödet krémekkel és testvajakkal.

Bár a forró fürdő nagyon kellemes, sajnos iszonyatosan szárítja a bőrt, ezért ne használj fürdősót, inkább részesítsd előnyben a növényi olajokat. A lazítás utánpedig kend be alaposan az egész testedet testápolóval.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!