Tetoválás eltávolítási módszerek

Sajnos gyakran előfordul, hogy egy tetoválás nem olyanra sikerül, mint azt a tulajdonosa szerette volna, vagy éppen unalmassá vált, és némi átalakításra vagy felújításra szorul.

Szerencsére már több opció is létezik ezeknek a problémáknak a megoldására, melyek többnyire kockázat- és fájdalommentesek, illetve csak kevés időt vesznek igénybe.

Az egyik módszer a lézeres tetováláseltávolítás, mely egy kifejezetten erre a célra készült géppel történik. Lényege, hogy a lézersugár a bőrben található festékszemcsékbe jut, amelyek a fényenergia elnyelésétől szétrobbannak. Ettől fokozatosan halványodni fog a tetoválás, mivel a szervezet apránként elszállítja ezeket az anyagokat, és a több kezelésből álló terápia után már el is tűnik végérvényesen. A kezelést végző szakember a bőrtípushoz és pigmentekhez állítja be a készüléket, majd a kezelendő bőrfelület méretétől függően körülbelül 10-30 percig tart egy alkalom. A kezelés előtti két hétben nem szabad napozni, szoláriumozni, mert sötétebb bőrön kevésbé eredményes ez a technika. A terápia után seb keletkezik, mely körülbelül öt nap után gyógyul meg, így a keletkező vart nem szabad levakarni, piszkálni, mert akár el is fertőződhet. Két hétig kerülni kell a szaunázást, a napozást, az izzasztó sportokat, és az uszodát. Gyulladáscsökkentő, hűsítő, illetve nyugtató krémek használata ajánlott a kezelések után, illetve nagyobb mennyiségű C-vitamin bejuttatása a szervezetbe. Terhesség és cukorbetegség esetén, valamint lázas állapotban a terápia nem végezhető el.

tattoo

A már nem kívánt tetoválásokat kémiai úton is el lehet távolítani a Rejuvi nevezetű anyag segítségével. Ezt az emulziót a bőrnek azon rétegébe juttatják be a tetováláshoz nagyon hasonló technikával, ahol az eltávolítandó tetoválás is található. Ott összekapcsolódik a festékanyagokkal és pár hét elteltével a bőr kilöki magából, mint idegen anyagot. Végül var formájában fog eltávozni a bőr felszínéről. Kozmetikai tetoválásoknál egy alkalom is elegendő lehet, de testtetoválásoknál több kezelés szükséges ahhoz, hogy az összes festékanyag eltávozzon az emulzióval együtt. 3 hónapos időközönként ismétlik meg az eljárást, majd sminktetoválásoknál körülbelül 10-15 nap után, testtetoválásoknál pedig 15-25 nap elteltével esik le a keletkezett var. A terápiát követően otthoni ápolás is szükséges, gyulladáscsökkentő krémek használata ajánlott. A teljes gyógyulás kozmetikai tetoválások eltávolításánál 1 és 3 hónap közé tehető, míg testtetoválásoknál akár 3-6 hónapig is eltarthat. Jelenleg ez a leghatásosabb tetoválás eltávolító módszer, mely akár száz százalékban képes megszabadítani a bőrt a korábban beléjuttatott festékanyagoktól. Megfelelő, utólagos ápolással pedig rövid idő elteltével, a kezelt terület is újra egészséges és ép lesz.

Nem kell tehát kés alá feküdni, és műtéti úton, súlyos fertőzési esélyekkel megszabadulni a nemkívánatos tetoválásoktól, mivel már sokkal egyszerűbb, gyorsabb és kockázatmentesebb módszerek is léteznek erre. Ha már kellemetlen érzéseket ébreszt bennünk tetoválásunk látványa, vagy egyszerűen csak mindig is úgy éreztük, hogy nem olyanra sikerült, amilyennek elképzeltük, akkor pénztárcakímélő áron juthatunk hozzá ezekhez a majdhogynem teljesen fájdalommentes kezelésekhez.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5

Szólj hozzá!