Miért olyan népszerű a Drakula terápia?

Ez az egyedülálló módszer a Drakula terápia elnevezést valójában csak figyelemfelkeltés céljából kapta. Eredetileg PRP (Platelet Rich Plasma), vagy My Cells eljárásnak hívják.

A Drakula terápia alapjai

A PRP módszer, azaz vérlemezkékben gazdag plazmaterápia lényege, hogy a pácienstől levett vért alkotóelemeire bontják. Orvosi centrifuga segítségével a tisztán kinyert vérsavót értékes vitaminokkal és aminosavakkal dúsítják fel. Ezt a szérumot aztán apró tűszúrásokkal juttatják a megfiatalítani kívánt bőrfelületek alá. Ezek általában az arc, a nyak, a dekoltázs és a kézfej.

Hogyan zajlik a kezelés?

A vérsavó, vagy más néven vérszérum, nem tartalmazza a vérben található vörös és fehérvérsejteket, illetve véralvadásgátló faktorokat sem. Fehérjék, elektrolitok (elektromos áram vezetésére képes vegyület), ellenanyagok, antigének, és hormonok viszont nagy mennyiségben találhatóak meg benne. A vérlemezkék úgynevezett citokint, azaz növekedési faktort termelnek, mely elősegíti a sejtmegújulást.  A körülbelül 10 perces terápia 30-90 nap alatt fejti ki tartós hatását, azaz a ráncok száma és mélysége, illetve a további bőrhibák látványosan csökkennek, valamint a kezelt bőrfelület kisimultabbá válik. Az eljárást ugyan évente egy vagy akár három alkalommal ismételni kell a megfelelő hatásért, azonban más ránctalanító és bőrmegújító kezeléseket dupla ennyiszer is el kell végezni a kívánt eredmény érdekében.

Utókezelés

Nagy népszerűsége talán egyszerűen abból adódik, hogy nincs ismert veszélye, ugyanis a szérum semmiféle idegen anyagot nem juttat a szervezetbe. Csupán arra kell odafigyelni, hogy az eljárást követő egy-két napban nem szabad a kezelt bőrfelületet sminkelni, nyomkodni, kerülni kell a tornázást, szaunázást és az úszást, valamint túlzott hőmérséklet-ingadozásnak sem szabad kitenni. Természetesen az apró tűszúrások nyoma pár napig még látható és előfordulhat enyhe bőrpír vagy duzzanatok, de ezek néhány órán belül eltűnnek. Csupán minimálisan, de a gyulladás és a fertőzés veszélye is fennáll, így fontos a gondos arctisztítás, valamint a szakorvos által adott utasítások pontos betartása az otthoni utókezelésre vonatkozóan. Ilyen lehet például különféle vitaminok szedése vagy megfelelő mennyiségű napi folyadékbevitel, melyek a terápia látványos és sikeres eredményéhez járulnak hozzá.

Hatásai a bőrfiatalításon túl

Az eddig megemlített bőrfiatalításon és -feszesítésen kívül, a PRP kezelést nagyfokú regeneráló hatása miatt hajhullás ellen is szokták alkalmazni. A hajritkulásnak számos oka lehet, mint például hormonális zavarok, gombás elváltozások vagy vitaminhiány, azonban közvetlen okozója mindig a hajhagymák anyagcsere zavara, majd később azok pusztulása. A szérum befecskendezése a fejbőrbe a hajhagymák mélységéig lehetőséget ad arra, hogy a még nem teljesen megsemmisült hajhagymák regenerálódni tudjanak. Ezáltal először is lelassul a hajhullás folyamata, majd újra növekedésnek indul a haj. Mindez néhány hónap leforgása alatt. Ha ezek a csodálatos eredmények még nem lennének elegek, akkor érdemes tudni arról is, hogy a kezelés a súlyosan pattanásos bőrű fiataloknál is alkalmazható. Úgynevezett dermabrázióval (bőrcsiszolással) kiegészítve javítható a bőr anyagcseréje, valamint a heges arcfelület apránként kisimítható.

A „Drakula terápia” tehát nemtől és kortól függetlenül bárkin alkalmazható, aki viszonylag természetes úton szeretné bőrét fiatalabbá varázsolni. Hatása nem csupán lenyűgözően eredményes, de hosszantartó is, és mivel egyre több szakorvos foglalkozik ezzel a különleges módszerrel, így könnyen hozzáférhető mindenki számára.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5

Szólj hozzá!