A gyönyörű szempillák titkai

Minden nő gyönyörű, hosszú, dús szempillákra vágyik, de sajnos nem mindenki születik ilyen jó génekkel. Szerencsére napjainkban már rengeteg olyan természetes anyag hatását ismerik, amelyek segítenek ezen a problémán.

 

Ricinusolaj

Három szóval lehet jellemezni: ápol, erősít és növeszt. Az olajat a ricinus  magjából nyerik, és bármelyik patikában megvásárolható. Alkalmazható különböző bőrproblémákra, székrekedés vagy gombás fertőzés kezelésére. A gyógyászati hasznosításán kívül kiváló szempilla- és szemöldök sűrítésére, valamint a hajkorona növesztésére, mert dúsítja, fényesebbé és erősebbé varázsolja a szálakat. Szempillanövesztés esetén körülbelül 3-4 hét aktív használat után látható az eredmény. A ricinusolajat két módon is alkalmazhatod szempilláid növesztésére. Az első lehetőség, hogy este, lefekvés előtt egy fültisztítópálcikára csepegtetsz egy kevés hígítatlan olajat, majd kend be a szempilláid tövét. Vigyázz, hogy a szemedbe ne kerüljön a szerből, mert erős irritációt okozhat. Reggel langyos, bő vízzel öblítsd le az olajat a szempilláidról. A másik módszer ennél gyorsabb. Áztass langyos vízbe egy vattakorongot, majd erre cseppents az olajból. Csukd be a szemed és a vizes-olajos vattakoronggal töröld át a szemedet, majd mosd le és ismételd meg a folyamatot még egyszer.

pilla

Olívaolaj

Nem is gondoltad volna, hogy a jótékony hatásairól ismert olívaolajat szempillaápolásra is lehet használni, igaz? Ezzel a szerrel nem érhető el olyan látványos eredmény, mint a ricinusolaj esetében, de remekül javítja a pilláid állapotát. Alkalmazása után szép fényes és egészséges szempilláid lesznek. Ha növeszteni szeretnéd kicsiny pilláidat, akkor inkább a ricinusolajat válaszd. Ellentétben a ricinussal, ezt az olajat elegendő hetente csupán néhány alkalommal alkalmazni. A felvitele ugyanúgy történjen, mint ahogy azt a ricinusolajnál említettük. Fülpálcika segítségével vidd fel a pilláid tövére, majd ébredés után következhet a langyos vizes öblítés.

Lanolinos keverék

A lanolin az egyik legfontosabb alkotóeleme szinte mindegyik szempillaspirálnak. Kevés búzacsírával és ricinusolajjal vegyítve pedig igazán jótékonyan hat a szempillák növekedésére. A ricinusolajhoz keverj fele annyi lanolint és búzacsírát, majd tedd üvegestől rövid időre forró vízbe. A forró vizes fürdőben lévő anyagokat kevergesd addig, amíg teljesen egységes nem lesz, majd -még melegen- önts át egy légmentesen záródó edénybe. A kihűlt keverékkel hetente néhányszor kend be a pilláidat, hagyd rajta pár percig majd mosd le. Pár hét elteltével láthatóan erősebbek, fényesebbek és hosszabbak lesznek a szempilláid.

Ne költs méregdrága kozmetikumokra, műszempillára, ha természetes módon is növesztheted a szempilláidat.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!