Mit viselj ősszel a lábadon

Ősszel eléggé kiszámíthatatlan az időjárás, ezért gondosan kell kiválasztani a ruhatárad azon darabjait, amelyeket mindennap viselni fogsz. Gondolok például a táskára, a kabátra és nem utolsósorban a lábbelire. A következőekben ez utóbbiról lesz szó, pontosabban a bokacsizmákról.

Ha őszi cipővásárlás előtt állsz, és még mindig azon töröd a fejed, hogy milyen színű, stílusú, anyagú bokacsizmát válassz, akkor olvasd el cikkünket egy kis segítségért.

Anyag

Az esős időjárási körülményeket figyelembe véve az lesz a legjobb, ha bőr vagy műbőr cipőt választasz, ami 100%-ban megvéd a beázástól. Nincs annál kellemetlenebb, amikor elindulsz suliba vagy munkába, és az első pocsolyánál beázik a csizmád, majd az egész napot vizes zokniban kell végig ülnöd. Léteznek úgynevezett impregnáló spray-k és krémek, amiket a nagyobb cipőboltokban be tudsz szerezni. Ezeket a termékeket általában az egész cipő felületén alkalmazni kell, különös tekintettel a varrásnál és a ragasztásnál, hiszen ezeken a területeken a legnagyobb a beázás esélye.

Szín

Az örök klasszikusnak számító fekete cipők mellett, ősszel a meleg színek a legdivatosabbak. Ilyen például a barna, a bézs, a bordó, az olívazöld, stb. Az esőből adódó sárral azonban elég sűrűn számolnod kell majd, ezért tanácsos sötétebb árnyalatokban gondolkoznod. Ezeken legalább nem olyan szembetűnő a piszok, könnyebben tisztán lehet őket tartani (legalábbis látszólag). A szín kiválasztásánál arra is gondolnod kell, hogy milyen ruhák lapulnak a szekrényedben odahaza. A boltban ugyanis könnyedén elcsábulsz egy csinos, kissé élénkebb árnyalatú cipőnek, de amikor hazaérsz, rájössz, hogy semmi hozzáillő holmid sincsen.

Stílus, fazon

Stílus és fazon tekintetében nagyon széles skáláról beszélhetünk. A sportosabb, kényelmesebb stílus kedvelői bátran válasszanak lapos talpú, kicsit férfias beütésű bokacsizmát, hiszen idén ősszel az ilyen cipők nagy slágernek számítanak.

Léteznek sportos fazonú, ám magas telitalpú félcipők is. Pár éve jöttek be a divatba az ilyen cipők, és eleinte mindenki furcsának találta a sportcipő kinézetű magas talpú lábbeliket, de manapság egyre több ember hord ilyen darabokat. Egy olívazöld cipő remek kiegészítője lehet a kedvenc farmernadrágodnak.

A bakancsstílusú bokacsizma, meleg béléssel a kissé enyhébb téli napokon is jól jöhet majd. Stabilan tartják a helyüket az elegáns, alacsonyabb sarkú, egyszerű bőr félcipők, hiszen minden évben van rájuk igény.

Látható, hogy idén ősszel egyáltalán nem kötött a cipődivat. Lehet lapos-, magas-, ék-, vékony- és vastagsarkú, lehet cipzáras vagy belebújós. Az a lényeg, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb, legkényelmesebb és „legmegbízhatóbb” darabot. Szerencsére nagy választékkal várnak a cipőüzletek minden vásárlót.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5

Szólj hozzá!