Halas lasagne
Hozzávalók 4 főre:
2 szelet halfilé
2 evőkanál olívaolaj
30 dkg spenót
20 dkg konzerv kukorica
3 sorra elegendő lasagne lap
5 dkg margarin
5 dkg liszt
3 dl tej
20 dkg reszelt sajt
só, bors
A halszeleteket darabold fel, majd kevés olívaolajon pirítsd meg. A margarint egy lábosban melegítsd fel és folyamatos kevergetés mellett szórd bele a lisztet, ezután lassan-szintén keverés közben- add hozzá a tejet. Addig kell forralni, amíg nagyjából tejszín állagú nem lesz a mártás, ezután még 2-3 percig főzd. Vajazz ki, egy lapos, négyszögletű tepsit, majd önts az aljára egy kevés mártást, erre pedig helyezz egy sor tésztalapot. A tésztára tedd rá a feldarabolt hal felét, némi spenótot és konzerv kukoricát. Ne felejtsd el sózni, borsozni és mártással meglocsolni. Majd következhet még egy réteg, az imént leírtak szerint. A tetejére kerül a harmadik sor tészta, a maradék mártás és természetesen jó sok sajt. Körülbelül 180°-os sütőben 40 perc alatt megsül.
Szólj hozzá!