A tökéletes besamelmártás

Hozzávalók:

5dl tej

5 dkg liszt

5 dkg vaj

bors

szerecsendió

Egy lábasban kezdjük el felolvasztani a vajat, majd fokozatosan adjuk hozzá a lisztet és kevergessük egy kézi habverő segítségével, amíg a színe bézses árnyalatú nem lesz. Ne várjuk meg, hogy barna legyen! Ezt követően folyamatos kevergetés mellett öntsük hozzá a tejet, és várjuk meg, hogy a mártás besűrűsödjön. Tetszés szerint ízesíthetjük sóval, borssal, de a szerecsendióval vigyázzunk, mert nagyon intenzív az íze. Tehetjük tésztákra, zöldségek és húsok mellé is tálalhatjuk. Saláta dresszingnek is kiváló lehet, ilyenkor érdemes kevesebb liszttel elkészíteni.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!