Természetes immunerősítő szerek

Az ősz beköszöntével eljött a betegségek időszaka is. Az év mindennapján fontos vitaminokat fogyasztani, azonban ilyenkor elengedhetetlenné válik a különböző immunerősítő szerek használata, fogyasztása. Ha szeretnéd elkerülni a szokásos influenzát és a náthát, akkor próbáld ki a következő otthon elkészíthető immunerősítőket.

 

Vitaminbomba

Hét napon keresztül minden reggel facsard ki egy citromlevét, amibe csepegtess egy kevés mézet. Ezt a keveréket fogyaszd el kiskanállal, vagy teáskanállal. Nagyon intenzív az íze, de garantálja a napi vitaminbeviteledet. Hatékony kiegészítés lehet, ha e mellé mindennap elfogyasztasz fél liter zöldteát, persze cukor nélkül.

mez

Méhpempő

Fokozza a fehérvérsejtek azon tulajdonságát, amely segíti a szervezetet megóvni a káros anyagoktól, baktériumoktól, még a rákos sejtektől is. Sajnos elég borsos árú, de ha pénztárcád engedi, ne hezitálj egy percig sem, hiszen nincs olyan betegség amitől ne védene meg a méhpempő.

Gyümölcsök, rostok

A hideg időben még fontosabb figyelni a megfelelő zöldség-, gyümölcs-és rostbevitelre. Sajnos ilyenkor nem, vagy nehezen lehet friss gyümölcshöz jutni, és amit kapunk a zöldségesnél az nagyon drága, de nem szabad elhanyagolni ezeket a természetes, rostokban gazdag anyagokat sem. Tanácsos elkerülni a cukrozott üdítők és az édességek fogyasztását.

Mondj nemet!

A gyengélkedős időszakban igyekezz messziről elkerülni a cigarettát és az alkoholt. Torokfájdalom esetén egy kupica pálinka jótékony hatással lehet, hiszen fertőtleníti a torkot, de a cukros koktélokat mindenképpen mellőzd.

immun

Mozogj eleget!

Ahogyan belülről, úgy kívülről is tudod erősíteni a szervezetedet. A mindennapos mozgás sokat segíthet szervezeted egészségesen tartásában. Bármiféle sportot végezhetsz, de akár egy nagy séta is elég lehet. Ha szeretsz futni, akkor a hűvös időben se dobd a sarokba a futócipődet. Öltözz fel rétegesen és már indulhatsz is a kedvenc kis sétányodra, vagy akár az erdőbe is egy pár körre.

Ne tömd magad a boltban megvásárolható vitamintablettákkal, hiszen láthatod, hogy egy sor természetes dologgal erősítheted a szervezetedet.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!