Otthoni gyantázás

Nem is olyan régen még kozmetikushoz kellett menni, ha szép szemöldökre vágytunk, vagy ha hosszan tartó, sima lábakat szerettünk volna. Napjainkban viszont már nincsen szükség erre, hiszen otthon, egyedül is meg lehet oldani ezeket a dolgokat. Ez alkalommal a gyantázásról lesz szó.

 

Bár beköszöntött az ősz, ez még nem jelenti azt, hogy fent lehet hagyni a szőrt a lábon, a hónaljon és a bikinivonalon. Ha heteken át tartó simaságra vágysz, akkor a gyantázás a legmegfelelőbb módszer számodra. Annak érdekében, hogy hetekig ne fájjon emiatt a fejed, elő  kell készíteni a terepet gyantázás előtt.

Előkészületek

A legszebb eredmény érdekében, és hogy a gyanta minél nagyobb felületen érintkezzen a bőrfelülettel, el kell távolítanod az elhalt hámsejteket. Erre a célra használhatod a hagyományos kozmetikai radírokat is, de egyszerűbb és gazdaságosabb, ha a tusfürdődbe cukrot, vagy kávét keversz, aminek finom dörzsölő hatása van. Kerüld az olajos tusfürdőket, mert azon nem fog tapadni a gyanta. Ezt a műveletet közvetlenül a szőrtelenítés előtt végezd el. Ha kész vagy töröld le a bőrödet és vigyél fel rá egy kevés hintőport, ezáltal még inkább segítheted a tapadást, hiszen egészen száraz lesz a bőr.

gyanta

A gyantázás

Ez a folyamat nem is kellemes, és nem is 3 perces feladat, de megéri időt szánni rá, hiszen az eredmény magáért fog beszélni. Választhatsz hideg gyantát, meleg gyantát, vagy zselés gyanta csíkot. Otthoni használatra inkább a hideg verziót szokták javasolni, hiszen ez jár a legkevesebb felfordulással. A meleg gyanta már koszolósabb, hiszen mikróban kell a patronokat melegíteni, könnyen kifolyhat, megégethet. Bármelyik módszert is válaszd a lényeg a száraz bőrben és a gyors kézmozdulatokban rejlik. Simítsd a szőr növekedésével megegyező irányba a gyantacsíkot, majd hirtelen mozdulattal -a szőr növésével ellentétes irányban- rántsd le. A lábon viszonylag feszes a bőr, ezért nem túl bonyolult a szőrtelenítés, a hónaljnál és a bikinivonalánál azonban kicsit nehezebb a feladat. Próbáld minél jobban kifeszíteni a bőrödet, hogy a gyanta jól tapadjon a felületre, és ne kelljen többször ráragasztani a csíkot.

Gyantázás után

Ha elégedett vagy és mindenhonnan eltávolítottad a szőrt, tegyél vattára egy kevés olajat, ennek segítségével könnyen eltávolíthatod a bőrön maradt gyantát. Általában szoktak a gyanta mellé csomagolni olajos törlőkendőt, de ha nem, akkor se aggódj, hiszen a sima napraforgóolaj is tökéletesen megfelel a célnak. Miután gyantamentes a bőröd, öblítsd le langyos vízzel, törölgesd meg, majd kend be hidratálókrémmel. Ez utóbbi az irritációt fogja megakadályozni. Csökkentheted a szőrtüszők gyulladásának esélyét, ha alkoholtartalmú tonikkal áttörlöd a szőrtelenített területet, ennek következtében összezárhatod a tépkedéstől kitágult pórusaidat.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!