Tippek a kapkodós reggelekre

Még a kiegyensúlyozott embereknél is előfordul időnként, hogy a reggeli készülődés kapkodásba, rohangálásba torkollik. Cikkünkben egy-két ötletet szedtünk össze az ilyen szituációk könnyítésére.

Reggeli kapkodás és a kócos, lelapult vagy elfeküdt haj

Az olyan egyéniségek, akik mindent szeretnek előre megtervezni – amellett, hogy néha már-már idegesítőek -, azért lássuk be, irigylésre méltók. Egy hétre előre el tudják dönteni fejben, hogy melyik nap mit vegyenek fel, milyen legyen a hajuk és a sminkjük. Ennek ellenére bizonyára csak kevés olyan ember van, aki nem fekszi el a haját, vagy a nagy kapkodásban ne sikerülne olykor szembetűnően féloldalasra a sminkje.

Az elfeküdt haj, vagy a hajmosás után túlságosan lelapuló és az idétlenül beállt tincsek elkerülésére a legjobb, ha kontyba fogjuk az egészet. Ezt aztán a ruha kifinomulttá, dögössé vagy kislányossá tehet, de a lényeg, hogy kívülről igényesnek fog tűnni, pedig csak két percet vesz igénybe. Rövidebb haj esetében már nehezebb dolgunk van, ezért egy hajvasaló főként ilyen esetekben kapóra jöhet. Ehhez persze használjunk egy számunkra megfelelő hővédő készítményt is, hogy ne roncsoljuk feleslegesen hajszálainkat. Egy-két simítást elvégezve bizonyára egy rövidebb fazonú frizura is legalább az elfogadható kategóriába fog kerülni.

Mit vegyek fel?!

Ruhák tekintetében nyugodtan készülhetünk előre. Nem feltétlenül csak esténként másnapra, hanem már a boltban. Hogy hogyan? Ha ki nem állhatjuk a reggeli készülődést és a „mit vegyek fel” mizériát, akkor nincs mese, gyökeresen kell megszüntetni ezt a kínt. Máshogy pedig nem lehet, csak úgy, ha már vásárláskor ezt helyezzük előtérbe. Amúgy is mindenkinek jól jön, ha a ruhatárában vannak olyan darabok, amik egyszerűen mindenhez mennek. Ha azonban kifejezetten ezt a célt tűzzük ki magunknak, akkor idővel csak olyan ruháink lesznek, amik esetében nem kell azon gondolkoznunk, melyiket mihez vehetjük fel.

Ilyenek lehetnek az alapdarabok, mint például alkatunkhoz előnyösen illő farmerek hada, egyszerű szabású felsők lehetőleg natúrabb színekben, illetve egyszínű pulóverek, kardigánok. Ha esetleg találunk egy tökéletesen ránk illeszkedő inget, akkor ne habozzunk betárazni belőle, vásároljuk meg többféle árnyalatban. Gyakran hiába van hatalmas választék az üzletekben, ha úgy tűnik, valahogy semelyik darab szabása nem passzol alkatunkhoz. Talán vannak olyan szerencsések, akiknek teljesen mindegy, milyen fazonú ruhákat hordanak, mert egyszerűen minden fantasztikusan áll rajtuk, de azért ez elég ritka jelenség. Félretéve a testsúlyt, bárkin lehetnek aránytalanságok, mint szélesebb váll, csípő, vádli és hasonlók, így ezeket fel kell ismerni és ezekhez mérten öltözködni.

Smink két perc alatt?

Smink tekintetében akár sminktetováláson is elgondolkozhatunk. Szemöldök tetoválással például napi 3 percet meg tudunk spórolni, ami éves szinten több mint 1000 percet jelent! A szemek kontúrja érdekében ugyan nem sok mindent tudunk tenni azon kívül, minthogy előző este alaposan eltávolítjuk a sminket. A bőr egészsége mellett ugyanis sokkal könnyebb bánni a szemceruzával vagy szemhéjfilccel tiszta és matt területen, mint maszatos, foltos helyeken. Az alapozót a hétköznapok során nem csupán az időspórolás, hanem bőrünk épsége érdekében is tanácsos kerülni. Egyébként sem képesek csodát tenni: nem alkalmasak a bőrhibák oly mértékű kijavításában, elkendőzésében, mint azt hinnénk. Egyszerűen színeznek, árnyékolhatunk velük, de az elrejteni kívánt pattanások domborulata ugyanúgy látszódik 5 réteg alapozó után is.

Sok praktika létezik tehát a reggeli kapkodás kiküszöbölésére. Nekünk csupán meg kell találnunk a számunkra legkézenfekvőbb megoldásokat, melyek először talán külön odafigyelést igényelnek, de a későbbiek folyamán már a napirend megszokott részévé válnak.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 2 Átlag: 2

Szólj hozzá!