Teltkarcsú divat

A molett hölgyek sokszor pánikba esnek, amikor órák után sem találnak egy megfelelő szabású felsőt, vagy nadrágot. A következő sorokban nektek szeretnénk segíteni a nőiességetek hangsúlyozásában.

 

Az első lépés az alakod megismerése, az alkatod meghatározása. Ezen a ponton fontos megjegyezni, hogy a testalkatod nem függ a kilóid számától, annál inkább a váll, a csípő és a derék elhelyezkedésétől, arányától. 

Körte

Keskenyebb vállak, és lefelé szélesedő törzs jellemzi a körte alakú hölgyeket. Ilyen esetekben a mellbőség kisebb a csípőnél, de karcsú a derék. A plusz kilók általában combra és csípőre kúsznak fel.

Galamb

Leginkább egyenes törzs, hasonló mell- és csípőbőség a galamb alkatú nők jellemzői. A súlyfelesleg az egyébként sem karcsú derék részen rakódik le.

Homokóra

Karcsú törzsű, hasonló mell- és csípőbőségű hölgyekről beszélünk. A homokóra alkatnál egyenletesen oszlanak el a plusz kilók, a derék pedig vékonyabb.

Delta

Általában erős felső és vékony alsótest jellemző a deltákra. Széles vállú, valamint nem túl karcsú derekú nőkre mondhatjuk, hogy delta testalkatúak.

teltkarcsudivat

Az alkatmeghatározás után következhet az előnyös színek és minták megtalálása. Egyszerű a szabály: a sötét színek karcsúsítanak, a világosak pedig kiemelik a teltkarcsú vonalakat. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a molett hölgyek nem hordhatnak halvány árnyalatú darabokat, csupán meg kell fontolni, hogy mivel párosíthatják össze. Példákkal alátámasztva: a körte alakú hölgyek világos felsőkkel hangsúlyozzák a vékonyabb felsőtestüket, míg a hangsúlyosabb alsótestet sötétebb darabokkal próbálják keskenyíteni. Delta testalkatnál pont fordítva kell gondolkodni, tehát a sötétebb felsőruházat, és a világosabb nadrágok, szoknyák domináljanak. Sötét színek alatt nem kizárólag a feketére kell gondolni. A sötétkék, a méregzöld, a mélybordó, sötétszürke és csokoládészínű darabok is slankítanak.

A mintázat sem elhanyagolandó az öltözködés terén. A vízszintes csíkozás szélesít, míg a függőleges és a V alakban összeérő csíkok keskenyítenek. A pöttyös és virágos mintákból a kisebbeket érdemes választani, a nagy rózsák és korongok optikailag még inkább vastagítanak az alkaton.

Dekoltázs

A teltkarcsú hölgyek általában nagyobb mellekkel rendelkeznek, és ezt nyugodtan hangsúlyozhatják is mélyebben dekoltált ruhadarabokkal. Nagyon előnyösek a V és az ovális alakú nyakkivágású felsők, hiszen ezek nyújtják az egész alakot.

Fazonok, méretek

Fontos, hogy kerüld a hasvillantós felsőket és a túl rövid szoknyákat. Pólók, pulcsik terén, inkább a hosszított, mell alatt kissé húzott, ún. tunika fazonú darabok közül válogass. Ha nadrágot szeretsz hordani, akkor fontos, hogy méretben passzoljon, mert ha kisebb vagy nagyobb, még teltebbnek mutathat. A szoknyák kedvelői mindenképpen térd környékén elvágott példányokat vásároljanak, az az ideális hossz.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!