Sütés-főzés szívvel, lélekkel

A sütés-főzés nem csupán elengedhetetlen része életünknek, hanem igazán kellemes időtöltés is egyben. Az alkotás öröme mindenkiben fellelhető, így a konyhaművészetben férfiak és nők is egyaránt remekelnek.

 

Az ízek összehangolása úgy, hogy ne elnyomják egymást, hanem tökéletesen kiegészítsék a másikat, valódi kihívásnak bizonyulhat. Nem véletlenül olyan közkedveltek napjainkban a főző- vagy éppen receptversenyek, hiszen mindenki a saját módszerét gondolja a legjobbnak, és biztos a győzelemben. Egy étel elkészítésében közrejátszanak a szokások, melyeket szüleinktől veszünk át a konyhaművészet terén, vannak, melyeket mi magunk teremtünk, illetve szintén meghatározó lehet az adott ország és régió, ahol élünk. Talán ezért is olyan varázslatosan színes ez az egész, hiszen teljesen egyedi alkotások születhetnek a sütés-főzés eredményeképpen.

receptverseny

Ha esetleg kedvet kaptatok megmérettetni tudásotokat, akkor megkönnyítve nektek a helyzetet, szétnéztünk az aktuálisan futó receptversenyek között. A legszimpatikusabbnak és hitelesebbnek a mindenki által ismert Szarvasi Mozzarella receptversenyét találtuk, mely már január óta fut. A szabályok egészen egyszerűek: a cég egyik termékével kell elkészíteni egy ételt (lehetőleg a legínyencebb különlegességünket), melynek receptjét képekkel kísérve el kell küldeni e-mailben a Szarvasi Mozzarellának. Fő az egyediség, tehát nem szabad máshonnan másolt receptet beküldeni. Ezt nyilván le is ellenőrzik, úgyhogy nem érdemes ilyesmivel próbálkozni. A nyeremények között eddig kiváló minőségű konyhai eszközök szerepeltek. Russel Hobbs botmixert, vízszűrős vízforralót kapott jutalmul a győztes, a különdíjas pedig só- és borsőrlőt. Ide kattintva érhetitek el a Nagy Karácsonyi Receptverseny pontos részleteit, valamint megtekinthetitek az eddigi hónapok nyertes receptjeit. A hab a tortán pedig az, hogy a cég séfje elkészíti és ízlésesen tálalja is a győztes fogást, mely felkerül a honlapra. Végeredményben tehát sokakhoz eljuthat a legtökéletesebbnek vélt receptünk. Ez annak is jó, aki nem érzi magában igazán a versenyszellemet és inkább az motiválja, hogy másokat gazdagíthasson a tökéletesnek vélt fogás elkészítési módjának titkával.

receptverseny1

Amennyiben még mindig van olyan, akit nem győztünk volna meg, hogy nevezzen, akkor eláruljuk, hogy az év utolsó receptversenyének fődíja nem más, mint egy két éjszakára szóló utalvány a szarvasi Liget Hotelbe, méghozzá két fő részére. Ha magunkért tehát nem is, akkor küzdjünk azért, hogy valakit magunkkal vihessünk a fantasztikus wellness hotelbe, és kellőképpen kipihenve kezdhessük az újévet. Az utalványt persze nem muszáj azonnal felhasználnunk, igénybe vehetjük egészen június 15-ig is, így akár már előre, a nyári pihenés egy része is meg lenne oldva.

A Szarvasi Mozzarella Nagy Karácsonyi Receptversenyét, tehát nem tanácsos kihagyni, hiszen sokat veszíthet már csak azzal is az ember, ha ki sem próbálja magát. Főzési tudásunkon is javíthatunk segítségével, hiszen a verseny érdekében bizonyára jobban odafigyelünk majd teljesítményünkre, mint egy hétköznapi ebéd elkészítésekor. Az ünnepek előtt pedig nem árt felfrissíteni a sütés-főzés tudományát, hiszen nagy szükségünk lesz rá a karácsonyi és szilveszteri menü megalkotása során.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!