Hibák szemöldök szedéssel kapcsolatban

Ez az a téma, amit már többször elővettünk, de még mindig nem merítettük ki. Olvashattatok már a helyes szedési technikákról és arról is, hogy milyen arcformához milyen ívelésű szemöldök illik leginkább. Ez alkalommal összegyűjtöttük a leggyakrabban előforduló hibákat.

 

Az első bűn, a túlszedés. Sokan úgy gondolják, hogy ha megjelenik egy újabb szál a szemöldököd azon területén, ahol nem szabadnak neki, azonnal el kell tüntetni. Ez azonban helytelen viselkedés, hiszen szakértők szerint legalább 3 hétnek el kell telnie két szemöldökszedés között. Azzal, hogy elegendő időt hagysz, megadod a lehetőséget a még kisebb szálaknak is a kibújásra, így ha eljön a harmadik hét, egységesebb képet fogsz kapni, és könnyebben alakíthatod ki a megfelelő formát.

A második hiba, ha nem tartod karban a csipeszedet. Lehet, hogy úgy gondolod, hogy a régi, jól bevált csipeszed örök élet, meg egy napig fogja szükségleteidet kielégíteni. Azonban, ha észreveszed, hogy egyre több időt vesz igénybe a szemöldökszedés, akkor érdemes lehet újat vásárolni. A szakértők szerint lényegtelen, hogy ferde, vagy egyenes végű darabot választasz, az a lényeg, hogy kézre álljon. A tisztítást sem szabad elhanyagolni. Néhány havonta érdemes alkoholos oldattal átmosni, áttörölni. Ezt a feladatot komolyan kell venni, mert ha elmulasztod, könnyen elszaporodhatnak a bacik a csipeszen, amik bőrproblémákat okozhatnak.

szemoldokszedésihibak

A következő probléma a szemöldök széleire vonatkozik. Sok nő nem csupán túl vékonyra, de túl rövidre is szedi arcának ezen karakteres részét. Ha túlságosan megritkítod a belső szélét, akkor az orrod nagyon szélesnek fog látszani az orrod, ráadásul a szemeid is úgy fognak kinézni, mintha távol ülnének egymástól. A tökéletes ív az orrnyeregnél kezdődik, nem pedig az orrlyukak függőleges vonalában.

A következő gond az, ha túl magas ívet alakítasz ki. Ez a forma olyan hatást fog kelteni, mintha éjjel-nappal meg lennél lepődve. Ezt a gondot könnyedén ki lehet küszöbölni, csupán egy szemceruzára van szükséged. A szemöldök legmagasabb pontja a belső szemzugtól számítva a hossz kétharmadánál található. A szálakat csak alul szabad szedni, így könnyedén tudod kialakítani a megfelelő ívet és biztosan nem fog megszaladni a kezed.

Azok a nők, akiknek túl ritka, vagy túl halvány a szemöldökük előszeretettel használnak szemöldökceruzát. Ez hasznos termék lehet, viszont ne feledkezz meg a természetes színekről és az ívről sem. Ha ezt a két szempontot tudatosítod magadban, biztosan gyönyörű szemöldököt varázsolhatsz magadnak és elkerülheted a mesterkélt hatást.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!