Mit lehet kezdeni a pattanásokkal?

Azt hihetné az ember, hogy a pattanásosodás csak tinédzser probléma, és hogy ha kinövünk a pubertás korból, akkor ez a gond megszűnik egyik napról a másikra.

pat

Ez sajnos nincs így, mert sokan vannak, akik a húszas, harmincas éveikben is küzdenek a pattanásokkal. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen számos otthoni praktika segít ebben a küzdelemben.

A most következő trükkök alapja mindig ugyanaz. Tisztítsd meg az arcodat langyos vízzel és szappannal, majd egy puha törölközővel itasd fel a nedvességet.


Első praktika

Keverj össze egy kevés őrölt fahéjat mézzel. Ez az otthoni készítmény hatásosan lép fel a pattanásokkal szemben. Vigyázz, mert nagyon ragadós lesz a pép, tehát ha éjszakára is fent hagyod a mézes-fahéjat, akkor tegyél egy zsebkendőt a párnádra, vagy olyan huzatot tegyél fel, amit össze lehet kenni.


Második praktika

Tudnod kell, hogy a fogkrém használata nem csak szép fogakat, de pattanásmentes arcbőrt is eredményez. Na, persze itt nem arra kell gondolni, hogy levakolod az egész arcodat fogkrémmel. A nagyobb, fájdalmasabb pattanásaidra kenj egy kevést mentolos, fehér színű pasztát. Próbáld meg elkerülni a zselés összetételű krémeket, mert ezeknek nem ugyanolyan a hatásfokuk. A fogkrém pár percen belül megszárad, így a párnahuzatodat sem kell féltened.

pat2


Harmadik praktika

A téli időszakban, amikor literszámra borítjuk magunkba a teát, minden bizonnyal van otthon friss citrom. Ha kijön az arcodon néhány csúnya pattanás, vágj félbe egyet és egy vattakorong segítségével vidd fel a citromlevet a problémás területekre. Eleinte, egy pár másodpercig lehet, hogy enyhe, csípő érzést fogsz tapasztalni, de ezt ki kell bírni. Nem jár komoly fájdalommal ez a kezelés sem.

Gyógyszertári megoldás

Ha nem segített sem a fahéjas méz, sem a fogkrém, de még a citromlé sem, akkor ideje elmenned bőrgyógyászhoz, aki kifejezetten a te problémádra fog speciális gyógyszertári krémet felírni. Vannak olyan pattanások is, amelyek miatt nem szükséges orvoshoz rohangálni, mert a gyógyszertári asszisztensek is fognak tudni olyan krémet ajánlani, ami jót tesz a bőrödnek.

 

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!