Bodzaszörp

Cikkünk szereplője a bodzaszörp, amely az egyik legkedveltebb nyári hűsítő. Ez egy olyan termék, amely sokkal finomabb, ha mi magunk készítjük házilag.

Hogyan is kapcsolódik mindez a szépségápoláshoz? Nos, a bodzából készített italok méregtelenítő hatásukon túl csökkentik a magas koleszterinszintet, illetve antioxidáns anyagai révén lassítják az öregedési folyamatokat. Gyakori fogyasztásuk következtében tehát tisztább, feszesebb lesz arcbőrünk. Elősegítik a fogyást, sok C-vitamint és B-vitamint tartalmaznak, de fellelhető bennük nagy mennyiségű vas és magnézium is. Az idegrendszer működésére tehát rendkívül jó hatással vannak, mely végeredményben szépségünket is pozitívan befolyásolhatja.


Amire szükségünk van:

– 25 lehetőleg nagyfejű bodzavirág

– 5 liter víz

– 3 darab citrom

– 2,5 kg cukor

– egy nagy 6-7 literes befőttes üveg

Elkészítés

Első lépésként mossuk meg a virágokat, hogy az esetleges szennyeződések lekerüljenek róla. Ezt követően keressünk egy jó nagy edényt, melybe forraljuk fel a vizet, majd keverjük bele a cukrot, és kis lángon főzzük sziruppá. Ezután vegyük elő a nagy befőttes üveget, és tegyük az aljára a megmosott bodzavirágokat, illetve a citrom felszeletelt felét, a megmaradt részét pedig facsarjuk bele.

Ha mindezzel megvagyunk, töltsük rá a szirupot. Ezután leginkább türelemre lesz szükségünk, ugyanis minimum 5 napig békén kell hagyni, hogy összeérjenek az ízek. Naponta egyszer azért érdemes ránézni, és jól átkavarni az egészet. Miután letelt a várakozási idő, nincs más dolgunk, mint leszűrni a keveréket. Ha szeretnénk, hogy sokáig elálljon, akkor kisebb üvegekbe téve, egy kevés tartósítószerrel kiegészítve biztosíthatjuk a szavatosságát.

Ez a hűsítő biztosan nagy sikert arat! Ha a nagy nyári melegben megszomjazunk, öntsük fel szénsavas vagy sima ásványvízzel, és remek nyári hűsítő válhat belőle. Pezsgővel felöntve pedig egy igazi ínyenc vendégváró koktéllá alakíthatjuk át.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!