Ideje fodrászhoz menni!

Nagyon sokan vannak olyanok, akik még napjainkban sem foglalkoznak eleget a frizurájukkal, ezért láthatunk olyan sok rendezetlen, kócos, lenőtt hajkoronát az utcán.

Hajvágás

Az első kérdés, amire választ kell találnunk az az, hogy milyen gyakran kell vágatni a hajunkat? Létezik egy elterjedt vélemény, miszerint minden negyedik hónapban érdemes meglátogatni a fodrászt. Ez alatt az idő alatt minimum 2-3 centit nő a haj, ami már komoly változásokat eredményezhet a mindennapokban. A hosszú hajszálak hajlamosabbak a töredezésre, ami valljuk be, ne túl szívderítő látvány. Ezt a tünetet persze meg lehet próbálni házilag orvosolni, de az igazi megoldásokat csak a fodrász ismeri.

Nem csak a töredezett hajvégek miatt kell felkeresni a fodrászt, hanem a frizura megtartása miatt is. Leginkább rövidre vágott hajnál fordul elő, hogy 2-3 hónap alatt teljesen megváltozik az alakja, már nem olyan könnyen kezelhető. Ugyanez a helyzet a frufruval is. A legtöbb fodrász inkább megigazítja ingyen a frufrudat, csak ne áll neki otthon te a hajvágásnak.

Időről időre érdemes ellenőrizni a hajvégek állapotát. Bár a legtöbb nőnek rétegesen van vágva a haja, mégis megállapítható, hogy mikor vannak lehasználódva a hajszálaink. Fogj össze egy kisebb tincset, majd kezdd el tekerni. Ha a tincsből látványosan állnak ki a rövidebb, fénytelen szálak, akkor mindenképpen kérj időpontot fodrászhoz!

Hajfestés

A festéssel kapcsolatban is vannak általános kérdések. Az első az az, hogy milyen gyakran kell elvégezni ezt? A fodrászok azt tanácsolják, hogy egy, legfeljebb másfél hónapot érdemes csak várni két festés között, hiszen ennyi idő elteltével már láthatóvá válik a lenövés, és fényéből is jócskán veszít a haj.

Problémák

Az emberek nagyobb százaléka küzd valamilyen hajproblémával, lehet az korpásodás, vagy túlzott faggyútermelés, azaz zsírosodás. Nem feltétlenül muszáj ezekkel a gondokkal egyből fodrászhoz rohanni, hogy segítsen, de a véleményét kikérheted. Lehet, hogy tud ajánlani olyan terméket, vagy életmódbeli váltást, amitől mérséklődhet, vagy akár el is múlhat a probléma.

Ha nincsen semmi problémád -nem töredezik a hajad, nem zsíros a fejbőröd és nem is fested a hajad- akkor is érdemes legalább fél évente ellátogatnod a fodrászhoz, hiszen egy új frizura pezsdítő hatással lehet életedre is.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5

Szólj hozzá!