Így használd a joghurtot!

Kevesen tudják, de a joghurt kiváló arcápoló, mert minden bőrtípusra, számos problémára  alkalmazható. Kisimítja a bőrt és meggátolja a mitesszerek képződését.

 

Ez az olcsó étel nem csupán az emésztési problémákat teszi helyre, hanem kiváló bőrápolószer is. Elsődlegesen zsíros, pattanásos bőrre ajánlják a joghurtot, ami egy baktériumokkal oltott termék. Ez a tulajdonsága teszi olyan közkedvelté az arcápolásban, hiszen nyugtató hatású és megfelelő a tejsav-és a víztartalma is. A finom hámlasztó hatása az enyhén száraz bőrt is megfelelően karban tudja tartani. A joghurtot használhatod önmagában, de remek alapja szinte bármelyik házi pakolásnak is.

A zsíros bőrtípusú emberek sokat bosszankodnak az időnként felbukkanó pattanások miatt. A legnagyobb hibát azonban akkor követik el, amikor túlszárítják boltban kapható, magas alkoholtartalmú készítményekkel a bőrüket. Ezek a készítmények csak a bőr felszínét szárítják, de a problémát nem oldják meg hosszú időre. Ha tartós eredményre vágysz, akkor a méz és a joghurt keveréke lehet a te csodafegyvered. Minél zsírosabb a bőröd, annál több mézet keverj a joghurthoz, hiszen az kiváló fertőtlenítő- és baktériumölő készítmény. A hiedelemmel ellentétben a méz nem hidratál, hanem elzárja a bőrt a nedvességtől, ebben rejlik fertőtlenítő képessége is.

A joghurtos-mézes keveréket vidd fel az arcodra, majd negyed óra elteltével, langyos vízzel mosd le. Az is előfordulhat, hogy a kezelés után elszaporodnak az arcodon a pattanások, hiszen kiváló méregtelenítő hatású ez készítmény. Ne pánikolj be, rendszeres kezelés mellett sokkal tisztább, üdébb lesz az arcbőröd.

joghurt

Az ősz beköszöntével tanácsos elkezdeni a hámlasztást, azért hogy a nyáron igénybe vett bőrödet egy kicsit helyrehozd. Ha érzékeny az arcod, akkor a következő módon használd a joghurtot. Kend fel az arcodra és várd meg, hogy megszáradjon. Miután megszikkadt óvatosan, finom mozdulatokkal dörzsöld le. (Amennyiben a bőröd nem érzékeny az irritációra, úgy egy kevés reszelt almát is keverhetsz a joghurtba, hiszen az alma gyümölcssavai is kiváló hámlasztóhatásúak.)

A joghurt-ahogy említettem- kiváló alapja bármely pakolásnak. Ha hámlasztani szeretnél, akkor gyümölcsös maszkot készíts, ha a fáradt bőrödet szeretnéd táplálni, akkor egy aloe verás keveréket készíts, a hidratáláshoz pedig uborkával egészítsd ki ezt az egyébként nagyon finom élőflórás készítményt.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!