Tökfasírt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 patisszon
  • 1 nagy tojás
  • liszt
  • bors
  • fokhagyma

Kezdésként megtisztítjuk, megpucoljuk a patisszont, majd egy nagy tálba lereszeljük, és jó alaposan megsózzuk. Miután ezzel megvagyunk, hagyjuk állni körülbelül 10 percig. Ha ez az idő letelt, kicsavarjuk, hogy megszabaduljunk a sótól kieresztett létől, majd összekeverjük az így kapott patisszont a tojással. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hozzáadunk egy-két gerezd zúzott fokhagymát, illetve annyi lisztet, amennyit felvesz a massza. Ezután választhatunk, hogyan szeretnénk folytatni az elkészítést. Ha van időnk, és kedvünk hozzá, akkor egyesével is kisüthetjük a fasírtokat forró olajban, serpenyőben. Akik viszont nem szeretnének a tűzhely mellett állni, azok a megformált fasírtokat bepakolhatják egy tepsibe is (kis olajra). A sütőben 20 perc alatt elkészülnek a fasírtok. Egyszerű, finom, egészséges és laktató.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!