A szempilla és szemöldök tartós ragyogása

A sminkelés egyik legkényesebb területének tekinthetjük a szempilla és a szemöldök festését, hiszen például a pillák könnyen összetapadhatnak, a szemöldök vonalának íve pedig gyakran nem úgy sikerül, ahogy szeretnénk.

A szemhéjfestéket nyilvánvalóan meghatározza az alkalom, a viselt ruhánk vagy éppen a kiegészítőink színe, így azt gyakran váltogatjuk, de a szempillánkat és szemöldökünket általában a barna vagy a fekete valamely árnyalatára színezzük a hajunkhoz igazítva. Mivel a hajszínünket normál esetekben nem hetente váltogatjuk, így kapóra jöhet egy tartós szempilla- és szemöldökfesték, amelynek színe akár több héten át is ragyogó maradhat.

tartossmink1

Szerencsére már több színárnyalat is rendelkezésünkre áll, és mivel most az a divat, hogy szemöldökünk minél jobban egyezzen hajszínünkkel, így könnyebben ráakadhatunk hajunkhoz legközelebb álló tónushoz. Ha otthon alkalmazzuk, akkor érdemes először igen alaposan elolvasni a tájékoztatót és a különféle utasításokat, hogy azokat majd pontosan követni tudjuk. Elméletileg a készlethez jár egy kis ecset, amivel fel tudjuk vinni a szempillánkra a festéket, de bátran használhatjuk a számunkra jobban bevált és megszokott szempillaspirál keféjét. Az első alkalom viszonylag bonyolult és egyben izgalmas lehet, de egyre több használat után fokozatosan leegyszerűsödik és könnyebben fog menni. Természetesen kozmetikusok is foglalkoznak ezzel, de sokan nehezen tűrik el, ha mások nyúlkálnak a szemük környékén, így nekik inkább otthon tanácsos elvégezni a műveletet. Aki viszont szakemberre szeretné bízni, nyugodtan tegye azt, hiszen sokan foglalkoznak ezzel, és ráadásul sokkal több szín közül lehet választani egy profi szalonban.

Fontos tudni, hogy gyakorlatilag úgy működik, mint egy hajfesték, tehát a bőrt nem fogja be hosszantartóan, csak a pillákat és a szemöldök szálait Ennek ellenére a legtöbb szépségszalonban egy vazelines réteget visznek fel a szemöldök, vagy a szempilla körüli bőrre, mivel így a zsíros felületen nem képes megtapadni a festék. Ha mégis kerülne a festékből a bőrre is, akkor sem kell megijedni, hiszen néhány nap után lekopik. Mindenesetre azért esetleges balesetek bekövetkezése miatt, érdemesebb úgy időzíteni, hogy utána pár napig ne legyenek elhalaszthatatlan programjaink házon kívül.

Általában egy termék tíz alkalomra elegendő festéket tartalmaz, tehát mondhatjuk, hogy megéri az árát. Az ígéretekkel ellentétben azonban nem feltétlenül tart két-három hétnél tovább egy festés, úgyhogy nem kell meglepődni, ha utána már halványodni kezd a hatás. A szemöldökszedésre is fokozottabban kell odafigyelni, mert így még kontrasztosabb hatása lesz az előbukkanó felesleges szálaknak, hiszen azoknak eltérő színűk lesz.

Összességében egy hasznos kis termék, és ha magunknak csináljuk meg, akkor viszonylag olcsó is. Persze, akik nem festik magukat rendszeresen, azoknak lehet, hogy nem a legjobb megoldás. A tapasztalatok szerint pedig az első kísérlet után már sokkal könnyebben és gyorsabban megy. Ehhez a kis művelethez egyébként is csupán néhány percre van szükség, de hatása aztán több hétig tart majd, tehát több érv szól mellette, mint ellene.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!