Szőlős gombasaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg gomba
  • 1 nagyobb fürt szőlő
  • 1 fej saláta
  • 6 evőkanál olaj
  • ízlés szerint: só, bors, bazsalikom, cukor

A gombákat alaposan mossuk meg, majd szeleteljük vékonyra. Egy kisebb lábasban olajon kicsit süssük meg a félbevágott szőlőszemeket, majd keverjük hozzá a gombaszeleteket. Ha nem engednek elég nedvességet, akkor körülbelül egy deci vizet adjunk hozzájuk, majd fedjük le, hogy puhára párolódjanak. Még mielőtt pirulni kezdene a gomba, sózzuk és borsozzuk, illetve pár csipet bazsalikommal szórjuk meg. Ízlés szerint megcukrozzuk (nem kell túlzásba vinni), majd pár percig forraljuk, és levesszük a tűzről. Néhány órára a hűtőbe tesszük, majd tálalásnál az egészet összekeverjük a salátalevelekkel. Az egészet megöntözhetjük még egy kis olívaolajjal.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!