Zöldséges tortilla

Hozzávalók:

  • 500g csirkemell, 50 g vaj
  • só, bors, fokhagyma, lilahagyma
  • 1 fej jégsaláta, 1-2 paprika
  • 1 kígyóuborka, 2 paradicsom
  • tortilla laphoz: 30 dkg liszt, 4 ek. olaj, víz, só, bors

A csirkemellet csíkokra vagy kockákra aprítsuk fel. A salátát szedjük szét leveleire, alaposan mossuk meg, majd tépjük apró darabokra. A paprikát és a hagymát szeleteljük karikákra, az uborkát és a paradicsomot kockákra. Az előkészítést követően a vajat olvasszuk fel egy serpenyőben majd a sózott, borsozott csirkemell kockákat pirítsuk meg benne a lilahagyma karikákkal. Amikor már majdnem tökéletesen átsült, tegyük rá a tört fokhagyma gerezdeket is. A többi zöldséget nem feltétlenül kell megpirítani, de a paradicsomot érdemes egy pár perc erejéig összeforgatni a csirkemell kockákkal. Ezzel párhuzamosan készítsük el a tortilla lapokat is: gyúrjuk össze a hozzávalókat annyi vizet adva a masszához, amitől összeáll a tészta. Ezt aztén osszuk 8 részre, majd nyújtsuk ki köralakúra, és olaj nélkül süssük ki egy serpenyőben forgatva. Végül palacsinta módjára tegyük a közepükbe a húsos zöldségkeveréket, majd hajtogassuk össze úgy, hogy lehetőleg ne folyjon ki sehol sem a töltelék. Természetesen másféle zöldségekkel is ki lehet próbálni, illetve hús nélkül is elkészíthető ez az egészséges finomság. 

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!