Hogyan öltözködjünk a hidegebb hónapokban?

A cikkben elsősorban azt szeretném hangsúlyozni, hogy hidegebb időjárás esetén milyen összeállításokat illik kerülni. Itt is vannak buktatók, főleg, hogy ma már nem csak az a fontos, hogy minél melegebben öltözzünk fel.

 

Az első és legfontosabb: ne keverjük az évszakokat. A nyári vékonyabb anyagú ruhák, nadrágok és pólók maradjanak a melegebb napokra. Egyrészt így elkerülhetjük a meghűlést, másrészt mert érdekes hatást kelthetünk egy papírvékony felsővel, miközben másokon vastagabb pamut vagy kötött pulóverek vannak.

A legginsek esetében nehéz jó összhatást elérni hidegebb időkben. Nyáron ugye felkapunk hozzá egy hosszított, rövid ujjú tunikát, de ősszel és télen nem csupán a felsőhöz, hanem a kabáthoz is alkalmazkodnunk kell vele. A bő és hosszabb fazonú felső tehát nem lehet hosszabb, mint a kabátunk, ami azt jelenti, hogyha derékig érő kabátunk van, akkor nem hordhatunk leggingst.

hidegoltozkodes1

Szoknyák esetén is nagyobb gondokkal találjuk szembe magunkat, mint általában. Ebből kifolyólag egyes nők a hideg hónapokban nem szeretnek szoknyát hordani, pedig egy vastag harisnyával és hosszúszárú csizmával kiegészítve szép és divatos összeállítást eredményezhetünk. A szoknyák hosszát tekintve a minit teljes mértékben felejtsük el. Legalább térdig érő darabokat válasszunk, de fazon esetében már tág választás áll rendelkezésünkre a harang alakúaktól az egészen egyenes vonalú szoknyákig. Persze vegyük figyelembe azt is, hogy milyen cipőt veszünk fel hozzá, hiszen az sem elhanyagolható tényező.

Hideg hónapokban szintén jó választás lehet egy kardigán, de ez esetben sem lehet a felső hosszabb a kabátnál, szóval ne bokáig érő kötött kardigánt válasszunk. Egy farmer, egy hosszú ujjú póló és egy kardigán kitűnő összeállításnak bizonyulhat munkába vagy iskolába.

A blézereket sem kell mellőzni, hiszen a kötött verzióktól kezdve az extra-bélelteken át, az egészen vastag anyagból készült példányokig már mindenféle megtalálható belőlük. Vannak már lezserebb szabásúak is, így nem feltétlenül az elegáns fekete mellett érdemes döntenünk, hanem kereshetünk valami élénkebb színt is. A kék, a zöld, a lila vagy épp a mély bordó ugyancsak szép lehet, érdemes azonos színezetű kiegészítőket keresnünk.

Kabátok terén eléggé széles választék áll rendelkezésünkre. Jó választásnak bizonyulhatnak a szövetkabátok, melyek – persze a szabástól függően is – szinte minden alakon jól mutatnak. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a legtöbb szövetkabát olyan kialakítású, hogy alá lehet öltözni, és mindenképp érdemes ilyen példányt keresni. Persze fontos, hogy meleg legyen maga a kabát is, de azért jobb, ha rétegesen tudunk alatta felöltözni. Ezáltal nem csak az utcán, hanem bent is jól tudjuk érezni magunkat, le tudjuk venni a felesleges darabokat, ami nem csak maga a kabát. Amennyiben nagyon hideg az időjárás, praktikus lehet, ha kapucnis a kabát, mert két rétegben tudjuk védeni fülünket, ha a sapkára még a kapucnit is felhajtjuk.

hidegoltozkodes2

A sapkát és a sálat egyébként előnyösebb szettben vásárolni, és a téli kabát színéhez igazítani. Persze egyesével is beszerezhetjük őket, de akkor fordítsunk külön figyelmet a színek választására. Egy fekete kabáthoz szinte bármilyen árnyalat illik, de fontos, hogy a sapka és a sál harmonizáljanak egymással. Sapkákból tavaly óta hódítanak az állatfej formájú darabok, bizonyosan idén is találkozhatunk ilyen mókás példányokkal. Vidám, kissé hóbortos egyének személyiségéhez kiválóan passzolhatnak, de azért komolyabb eseményeknél kerülendőek.

A hideg idők elengedhetetlen tartozéka a csizma. Itt egy szabályt kell betartani: vastagabb combú hölgyek szűk nadrággal ne viseljenek hosszúszárú csizmát, mert azzal még inkább a combokat hangsúlyozzák. Egyébként fazont és színvilágot tekintve a csizma választás ízlés dolga, de ha van egy kis időnk, ne féljünk az üzletekben tesztelni, hogy nekünk mi áll jól.

A hideg idők öltözködésének titka tehát elsősorban a réteges ruházkodásban rejlik, míg a divat terén fontos a kifinomult ízlés és a színek harmóniája.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!