Az ideális szemöldök

Sok embert láttam már, aki ránézésre nem volt tisztában azzal, hogy milyen arcformája van, és ehhez, milyen ívű szemöldök illik.  A szemöldök egy nagyon meghatározó rész, keretet ad az arcnak.

Ha rosszul van kiszedve a szemöldök akkor borulhat az egész. Amerikában, már léteznek olyan szalonok, ahol csak szemöldök szedéssel foglalkoznak. Kis hazánk ettől még távol van, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet szép szemöldökünk.

Fontos figyelembe venni, hogy az összhang, a harmónia fontosabb, mint a divat. Visszatérőben van a trend, miszerint a dús és sötét szemöldök a menő és a szép. Egyre felkapottabb a világos haj-sötét szemöldök kombináció. Ezt úgy képzeld el, hogy hidrogén szőke haj, és koromfekete szemöldök. Ez a fotómodelleknek jól áll, és lehet hogy nekik kötelességük is így kinézni, de Neked lehetőséged van dönteni, választani. Ha fested a hajadat, akkor a hajfestés végén célszerű a szemöldöködre is kenni egy kevés festéket, így biztosan egyforma színű lesz. Persze nem szabad pár percnél tovább rajta hagyni a festéket, épp csak annyi ideig, hogy egy kicsit befogja a szálakat.

szemoldok

Ha megvan a szín, ami passzol az arcod tónusához és a hajad színéhez, kezdődhet a hossz és a forma kialakítása. Az ideális hossz kialakítását a legegyszerűbben a következő módon lehet meghatározni.

Fogj egy szemceruzát és illeszd az orrcimpád oldalához függőlegesen a szemöldököd felé irányítva. Ez a pont lesz a szemöldök eleje. (Ha elfelejtenéd, tegyél oda egy kis emlékeztető pöttyöt a ceruzával.) Ezután ugyanúgy tartsd az orrcimpád mellett a ceruzát, viszont most irányítsd a külső szemzugod felé. Ez lesz a szemöldök végpontja. Azon szálakat, amelyek ezeken a pontokon kívül esnek nyugodtan ki is szedheted.

A megfelelő ív kialakításában ismét vedd elő segítőeszközként a szemceruzát. A legmagasabb pontnak az orrcimpa és a pupilla összekötése felett kell lennie.

Ezek csak instrukciók, és fontos az arcod alakját is figyelembe venni. Más ívű szemöldök passzol egy ovális arcú, és más egy szögletes alakú archoz.

Azt mondják, hogy az ovális alakú arcformával rendelkező emberek a legszerencsésebbek. Lényegében bármilyen színű, vastagságú és alakú szemöldököt kialakíthatnak maguknak. Az ő arcuk az orcájuk vonalában a legszélesebb, a homlok ehhez képest kicsit keskenyebb, de az áll vonalánál valamivel szélesebb. Ilyen arca van a hírességek közül Cindy Crawfordnak, Megan Fox-nak és Jessica Albának.

Ha ugyanolyan széles, mint amilyen magas, akkor beszélhetünk kerek arcról. Ilyenkor az a cél, hogy az arc kicsit vékonyabbnak, oválisabbnak tűnjön. Nektek az erősen ívelt, szögletes szemöldök az igazi. Kerüld a kerek formát. Kerek arcú sztárok Cameron Diaz és Kristen Dunst.

szemoldok2

A szögletes arc ugyanolyan széles a homloknál, az orcáknál és az áll vonalában is. Nektek az állkapocs vonalát kell finomítani egy szépen ívelt, magasan csúcsosodó szemöldökkel.  Nézegessetek képeket Sandra Bullock-ról, Demi Moore-ról, vagy Paris Hilton-ról.

Mielőtt elkezdesz kísérletezni otthon, fontos elmondanom, hogy ha nagyon elrontod a szemöldökszedést, akkor akár 3-4 hónap is eltelhet, mire visszaáll az eredeti állapot. Ha nem bízol annyira magadban, inkább menj el egy profi kozmetikushoz, ő tudni fogja, hogy milyen forma és szín fog a legjobban állni Neked.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!