Smink nélkül is lehetsz szép

Manapság már a tinik sem mernek smink nélkül, -vállalva a saját, természetes arcukat-kilépni az utcára. Képesek reggel órákon keresztül a tükör előtt állni és a sminkjüket tökéletesíteni, amivel majd elmennek a suliba. Lányok, hölgyeim! Egyáltalán nincsen szükség sminkre, anélkül is lehetünk szépek!

Bár a smink remek fegyver, hiszen kiemeli az előnyeinket és elfedi a hibáinkat, ettől függetlenül hol van az megírva, hogy minden nap 4 réteg vakolattal kell az utcára, vagy a kisboltba menni. A bőrnek is jót tesz, ha kicsit pihen és nincsen kitéve az állandó kozmetikai hatásnak. Valamint azt is be kell vallani, hogy mindenki szeretne minden extra külső segítség nélkül ragyogni.

A részletek

Van az a mondás, hogy az ördög a részletekben rejlik. Az első fontos részlet pedig a szemöldök. Ügyelj arra, hogy helyesen legyen kiszedve, hogy passzoljon az arcformádhoz. Egy szépen kiszedett-akár kozmetikus által formázott-szemöldök már nagyon sokat segít. Kerülnöd kell a túl vékonyra szedett és a nagyon ívelt formákat!

A következő dolog a fogaid tisztán tartása. Megjelenés szempontjából fontos, hogy ápolt, szép fogaid legyenek. Ha kérdéseid lennének, fordulj bátran a fogorvosodhoz, aki majd abban is segít, hogy érdemes-e fogfehérítésbe kezdened.

A bőr

A legnagyobb szerencse, ami egy lányt érhet, hogy tökéletes bőrt örököl a szüleitől. Sminkmesterek és divatszakértők szerint ugyanis, minden a tökéletes bőrrel kezdődik. Ennek elérésére vannak alapvető dolgok, melyeket be kell tartanod a napi arctisztítás során. Fontos, hogy a bőr egyenletes legyen és ne vastagodjon meg helyenként. Erre a célra hetente kétszer használj arcradírt, vagy tonikba arckrémbe kevert kristálycukrot. A másik fontos dolog a megfelelő hidratálás. Az arckrém használata egy idő után elengedhetetlen, viszont a rendszeres használat csodákat tesz, tömör, ragyogó, élettel teli arcbőröd lesz.

Bőrgyógyászok és sminkesek szerint érdemes olyan krémet választani, mely hidratál egy barnítja is arcbőrt. A szádra használj ajakbalzsamot, hogy teltebbnek mutatja és enyhe csillogást is kölcsönöz rózsaszín ajkaidnak.

A cikkben olvasottak alapján elmondható, hogy nem kell bonyolult és drága kezeléseket, krémeket igénybe venni a szép, ápolt arcbőr eléréséhez. Csupán a legalapvetőbb, hétköznapi rutinfeladataidra kell nagyobb figyelmet fordítanod!

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5

Szólj hozzá!