Tavaszi bőrfrissítés

Tavasszal megújul a természet, de ilyenkor testünknek, bőrünknek is szüksége van a törődésre. Ez alkalommal arról lesz szó, hogy milyen módszerekkel frissíthetjük fel bőrünket az új évszakban.

 

Eljött az ideje, hogy beépítsd a heti rutinodba legalább egyszer a bőrradírozást. Ilyenkor eltávolítod az elhalt hámsejteket, ezek helyére új réteg kerül, ami friss, üde és egészséges. A tavaszi bőrfrissítés első lépése minden esetben a bőrradírozás. Szinte bárhol meg tudod már vásárolni a számodra leginkább tetsző arcradírt, de ha van kedved hozzá, otthon is kísérletezhetsz. Szükséged lesz egy érdes, szemcsés állagú anyagra és egy krémesre. Keverd ezeket össze és körkörös mozdulatokkal vidd fel az arcbőrödre. Ha nem szeretnél semmilyen krémet vásárolni, vagy készíteni, akkor egyszerűen vegyél egy luffa-szivacsot, amivel alaposan végigdörzsölheted az arcodat.

A bőrmegújítás következő lépése a gőzölés legyen. Elmehetsz kozmetikushoz, de otthon is tökéletesen el tudod végezni ezt a feladatot. Ha alaposan kigőzölted az arcodat, töröld meg egy tiszta törölközővel, majd elkezdheted eltávolítani a mélyebben rejlő szennyeződéseket és mitesszereket.

bor

A radírozás és a gőzölés után következhet egy tápláló és hidratáló pakolás használata. Mivel tavasz van, ezért nyugodtan használj gyümölcsöket és zöldségeket is. Előbbiekhez a joghurt a legalkalmasabb anyag, ami segítségével felkenheted a bőrödre. Csak akkor láss ehhez a feladathoz, ha van legalább fél órád rá, ugyanis ennyi a minimum hatóidő. Ha letelt az ajánlott 30 perc, langyos vízzel öblítsd le a maszkot, majd egy bőrtípusodnak megfelelő hidratálókrémmel kend be.

Fontos megjegyezni, hogy ebben az évszakban már kötelezően használni kell fényvédő termékeket, hiszen a nap gyenge sugarai is képesek roncsolni bőrünk mélyebb rétegeit is. Ha teheted válassz UV- védelemmel bíró testápolót és arckrémet is, amit mindennap használnod kell, még akkor is, ha csak elugrasz a közértbe. A legjobb dolog, amit bőrünk szépségének egészségének érdekében tehetünk, az a megelőzés és a védekezés.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!