Finomfőzelék

Hozzávalók 4 főre:

25 dkg sárgarépa

25 dkg zöldborsó

1 fej vöröshagyma

2 dl tejszín

2 dkg vaj

pirospaprika

liszt

cukor

citromlé

Vágd kockára a sárgarépát és a vajon megpirított hagymán párold meg félig, majd add hozzá a borsót és további 2-3 percig párold. Ezután engedd fel nagyjából 1 liter vízzel egy liter vízzel, tegyél bele 4-5 kávéskanál cukrot, 3 kávéskanál ételízesítőt és főzd fedő alatt addig, amíg teljesen meg nem puhul. Ha a főzelék megfőtt, keverd bele a rántást.  Felhevített vajon piríts  zsemleszínűre 1-2 evőkanál lisztet, egy csipetnyi pirospaprikát, végül öntsd fel 2 dl tejszínnel.  Ha a rántást belekerült főzelékbe, várd meg, amíg egyet rottyan, majd vedd le a tűzről. Kínálhatjuk tükörtojással, párizsi szelettel és hideg hússal is.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!