Finomfőzelék
Hozzávalók 4 főre:
25 dkg sárgarépa
25 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
2 dl tejszín
2 dkg vaj
pirospaprika
liszt
cukor
citromlé
Vágd kockára a sárgarépát és a vajon megpirított hagymán párold meg félig, majd add hozzá a borsót és további 2-3 percig párold. Ezután engedd fel nagyjából 1 liter vízzel egy liter vízzel, tegyél bele 4-5 kávéskanál cukrot, 3 kávéskanál ételízesítőt és főzd fedő alatt addig, amíg teljesen meg nem puhul. Ha a főzelék megfőtt, keverd bele a rántást. Felhevített vajon piríts zsemleszínűre 1-2 evőkanál lisztet, egy csipetnyi pirospaprikát, végül öntsd fel 2 dl tejszínnel. Ha a rántást belekerült főzelékbe, várd meg, amíg egyet rottyan, majd vedd le a tűzről. Kínálhatjuk tükörtojással, párizsi szelettel és hideg hússal is.
Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0
Szólj hozzá!