Sajtos brokkolisaláta

Hozzávalók 4 főre:
  • 30-40 dkg brokkoli
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 kis pohár joghurt
  • majonéz
  • mustár
  • 1 citrom leve
  • olívaolaj
  • bors
  • 1 kevés méz
  • trappista sajtkockák

Sajtos brokkolisaláta elkészítése:

A brokkolit szedjük rózsáira, áztassuk bő vízbe, és tisztítsuk meg. A szárát hámozzuk meg és vágjuk kockákra. Lobogó, sós vízben addig főzzük, amíg roppanós nem lesz. Fontos, hogy először a szárat főzzük meg, aztán a rózsákat és 4 percnél semmiképpen se tovább! A 4 perc letelte után szűrjük le a brokkolit és várjuk meg, hogy kihűljön. Várakozás közben készítsük el a joghurtos-tejfölös-majonézes-mustáros alapot a többi hozzávalóból, tetszésünknek megfelelően ízesítve. A kihűlt brokkolit vágjuk apróra, kockázzunk mellé trappista sajtot, és óvatosan keverjük össze. Pirítós mellé kiváló ez a saláta.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5
Megosztás: Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Email this to someonePrint this page

Szólj hozzá!