A munkahelyi smink

A tökéletes munkahelyi smink megalkotás többek számára gondot okoz, hiszen nehéz megtalálni az aranyközéputat. Íme néhány tipp, amely segítségével ápolt és friss sminket tudsz majd készíteni magadnak.

Kell-e smink az irodába?

A legelső kérdés, ami felmerülhet, hogy van-e szükség sminkre a munkahelyen, vagy hagyjuk meg arcunk festését nagyobb összejövetelekre, baráti eseményekre? Nem lehet konkrét választ adni, hiszen vannak olyan munkahelyek, ahol elhanyagolható az arc mindennapos kifestése, de akadnak olyan helyek is, ahol szinte alapkövetelménynek számít a teljes vakolat. Az esetek többségében azonban elmondható, hogy a két említett lehetőség között kell maradnunk. Egy szolid smink sosem mutat rosszul.

Azoknál a munkahelyeknél, ahol muszáj sminkelni, elengedhetetlen az alapozó, pirosító, szemhéjfesték használata, melyek jó, ha napközben is kéznél vannak. Ha csak diszkréten szeretnéd kisminkelni magad, akkor persze az előbb felsorolt kellék közül elhagyhatsz párat a reggeli készülődés alkalmával. A visszafogott sminknél az ápoltság a legfontosabb.

Szükséges-e alapozó?

A legtöbb esetben nem muszáj alapozót használni, de ha komoly bőrproblémáid vannak, azokat fedd el vele. Hibátlan arcbőr esetén viszont elég, ha csupán színezett hidratálót kensz az arcodra, hogy egységesíteni tudd az arcbőrödet.

 

Mi a helyzet a szem alatti karikákkal?

Sok nő szembesül reggel a táskás, sötét szemekkel. Vajon mit lehet tenni a probléma megoldására? A leggyorsabb megoldás egy jó minőségű korrektor felvitel, de ügyelj a színére. Csupán egy árnyalattal legyen világosabb a bőröd színénél. Persze az alvást semmi sem tudja pótolni.

Pirosító

A legjobb módszer a bőr optikai felfrissítésére egy gondosan kiválasztott alapozó. A festéket a járomcsont alá vidd fel, könnyed mozdulatokkal. Ha kerekebb a fejformád, akkor tegyél egy keveset a homlokod két oldalára is. Bárhova is fested a pirosítót, ügyelj a gondos eldolgozásra.

Mit kenjek a számra?

Ha teheted akkor egy lehelet vékony szájfényt kenj az ajkaidra, vagy egy kellemes ajakápoló balzsamot. Persze a figyelemfelkeltőbb megoldást, a rúzst is választhatod.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5

Szólj hozzá!