Sminkeltávolítás lépésről-lépésre

Bőröd egészségének megőrzése érdekében ne hanyagold el a sminklemosást, akkor sem, amikor fáradtan haza esel a munkából vagy egy buliból.

Ha nem mosod le nap végén a sminkedet sok problémát idézel elő. Az elhalt faggyú, az egész napos por és a smink olyan réteget képez a bőrödön, ami eldugítja a pórusaidat, ebből adódóan könnyebben képződnek mitesszerek, pattanások, és a bőr is gyorsabban fog öregedni. Ha a szempillaspirált nem távolítod el, éjszaka bekerülhet a szemedbe, ez pedig irritációt okozhat.

A szemfesték eltávolítása

A sminklemosásnál legelőször a szemhéjpúdert, a spirált és a szemceruzát kell eltávolítani a bőrről. Válassz gyengéd kozmetikumokat, amelyek nem irritálják a bőrt. Tegyél egy kevés krém állagú lemosót vattakorongra, majd csukott szemmel a külső zug felől, befelé haladva távolítsd el a szemhéjpúdert és a ceruzát. Következő lépésként a szempillaspirál eltávolítása jön, amelyet szintén csukott szemmel felülről lefelé törölj le. Ha teheted próbáld meg kerülni az erőteljes, dörzsölő mozdulatokat, mert ezek megnyújthatják az érzékeny bőrt, nem beszélve arról, hogy a szempilláid is könnyen letörhetnek.

A rúzs eltávolítása

Annak érdekében, hogy a szád ne cserepesedjen ki, mindenképpen el kell távolítanod a rúzst vagy szájfényt esténként az ajkaidról. Akárcsak a szemeknél, itt is indulj kívülről, és befelé haladva, dörzsölés nélkül töröld le a rúzst. Ezután kend be tápláló ajakbalzsammal a megtisztított felületet.

Az arcbőr tisztítása

Ezen a ponton fontos megemlíteni, hogy a bőrtípusodnak megfelelő készítményt alkalmazz. Száraz bőr esetén olyan terméket használj, ami vegyül vízzel és olajos, krémes állagú. A legjobb arclemosótejek tartalmaznak mosóhatású összetevőket, ezáltal könnyen távolítják el a szennyeződéseket. A zsíros arcbőrhöz használj tisztítógélt, hiszen az arc így is sok faggyút termel, nincsen szükség plusz zsírosító hatású készítményre. Ha érzékeny a bőröd akkor illatanyagmentes kozmetikumot válassz, amelyet körkörös mozdulatokkal oszlass el az arcodon. Ügyelj rá, hogy a szem környékét ne piszkáld, majd egy nedves -szintén illatanyagmentes- törlőkendővel távolítsd el az arclemosót. Utolsó lépésként arctonikkal fertőtlenítsd az arcodat. Válassz inkább alkoholmentes terméket, mert az alkoholtartalmúak szárítják a bőrt, amely az érzékeny bőrűeknek kifejezetten ártalmas. Ezután vékony rétegben vigyél fel egy hidratáló krémet, amely megnyugtatja és táplálja a bőrt.

Nem túl hosszú folyamat, de ha minden alkalommal eltávolítod a napi sminket, sokat tehetsz bőröd épségének és egészségének védelméért.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5

Szólj hozzá!