Narancslekvár

Hozzávalók:

3 kg narancs

3 citrom

1,5 kg kristálycukor

őrölt szegfűszeg, csillagánizs (ízlés szerint)

A legfontosabb dolog a citromok és a narancsok alapos megtisztítása. Ha ezzel kész vagy, a következő lépés: a narancs és a citrom külső rétegeinek eltávolítása, ezután vágd vékony csíkokra a héjat. A fehér részeket fontos eltávolítani, különben keserű lesz a végeredmény. Önts egy edénybe fél liter vizet, add hozzá a cukor harmadát, és lassú tűzön oldd fel benne, a felcsíkozott narancs- és citromhéjakkal együtt.(Ha szeretnéd íesítheted még őrölt szegfűszeggel és csillagánizzsal) A narancsot és a citromot kockázd fel, és nagyjából 20 perc elteltével  add hozzá a cukros-héjas vízhez. Körülbelül másfél óráig kell főzni ahhoz, hogy lekvár állaga legyen. Kis üvegekbe oszd szét a lekvárt, zárd le alaposan, majd tedd több réteg takaró alá pihenni. Ha kihűltek az üvegek elteheted a kész lekvárt a kamrába, vagy csinos díszítéssel a fa alá is kerülhet.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!