Tévhitek a hajfestéssel kapcsolatban

A nők többsége festeti a haját, mert unja az eredeti hajszínét, szeretné egy kicsit izgalmassá varázsolni a megjelenését. Vannak azonban elterjedt tévhitek, melyekkel kapcsolatban jobb tiszta vizet önteni a pohárba!

 

A nők többsége a természetes hajszínét viseli?

Óvatos becslések szerint elmondható, hogy a nyugati társadalom nőinek háromnegyede festeti a haját, mert nem szeretik a természetes árnyalatot. Vannak természetesen olyanok is, akik az eredeti színhez hasonló festékhez nyúlnak, hogy fényesebb, egészségesebb hatást érjenek el. Az ilyen nőknél általában első ránézésre nem lehet megállapítani, hogy természetes, vagy festett-e a hajuk. Az azonban megállapítható, hogy a hajfestés rendkívül elterjedt szokás.

Az univerzális sampon jó festett hajra is?

Valóban vannak olyan samponok, melyeken azt olvashatjuk, hogy bármelyik hajtípusra jó, azonban a festett frizurára érdemes olyan készítményt használni, mely tartalmaz UV-szűrőt és sok vitamint, melyek táplálják a tincseket.

A „leszívás” tényleg hajhullást okoz?

A hajszín világosításához használt szerek régebben tényleg olyanok voltak, melyek irritálhatták a fejbőrt és a hajat is. Napjainkban viszont már olyan termékeket használnak a fodrászok, hogy ilyen problémától nem kell tartanod. A másik fontos dolog, hogy a haj ciklikusan nő, tehát egyetlen beavatkozás nem okoz maradandó károsodást.

hajfestes tevhit

A hajfestékből érdemes a szemöldökre is kenni?

Erre a kérdésre egy határozott nem a válasz, hiszen az aktuális trend megengedi a más színű hajat és szemöldököt. Persze fontos az összhang, de ez nem a színre irányul, hanem az összetételre. A hajfestéknek semmi keresnivalója nincs az arcon! Nem beszélve a veszélyeiről, hiszen irritációt okozhat a szem környékén a festék. Ha tartós szemöldökfestést szeretnél, fordulj kozmetikushoz, otthon semmiképpen se kísérletezz!

Mindig ugyanazt a színt válasszam?

Ha úgy gondolod, hogy egy szín tökéletesen passzol a stílusodhoz, egyéniségedhez, akkor nyugodtan alkalmazd huzamos időn keresztül, de mivel az évek múlásával az ember változik, így könnyen lehet, hogy hajszínt is változtatni kell. Ne ragaszkodj egész életeden át egy árnyalathoz! Azt, hogy milyen szín áll jól, alapjában véve a bőrtónusod határozza meg. Ha nem vagy biztos a döntésedben, nyugodtan kérdezd meg egyik barátnődet, vagy egy stylist-ot, aki biztosan segíteni fog meghozni a döntést a színnel, esetleg még a fazonnal kapcsolatban is!

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!