Az új szépségideál: Jennifer Lawrence

November 20.-tól a magyar mozikban is látható lesz az Éhezők viadala harmadik részének első fele. A Kiválasztott (eredetileg: Mockingjay) Katniss Everdeen Capitolium elleni végső harcát mutatja be.

A filmben különösen nagy hangsúlyt kap az eddig halottnak hit 13. körzet, hiszen ez intéz támadást a média útján a Capitolium ellen. A főhősnőt alakító Jennifer Lawrence, karrierje felfelé ívelésével párhuzamosan igazi szépségideállá vált.

Hollywood napjaink egyik legfelkapottabb üdvöskéje 1990. augusztus 15-én született Louisville-ben, Kentucky államban. Édesanyja, Karen egy gyermektábort vezet, míg édesapja, Gary egy építőipari cég tulajdonosa. Van két bátyja Ben és Blaine. Családja egyébként angol, német, ír és skót gyökerekkel rendelkezik. Egészen fiatalon, 14 éves korában döntötte el, hogy színésznő lesz. Rátermettségére nagyon hamar felfigyeltek, így egyre jelentősebb reklámfilmekben kapott szerepeket. 16 éves korában – két évvel megelőzve a többieket – leérettségizett, hogy teljes gőzzel belevághasson karrierjébe. Tehetsége szép tempóban utat tört magának, mígnem családjával Los Angeles-be kellett költöznie, mert beválogatták a Bill Engvall-show c. sorozatba.

jennifer-2

Ezt követően még kisebb filmekben kapott szerepeket, mint például a 2008-as Megváltás c. romantikus drámában. Az abszolút kitörést végül a Hallgatás törvénye (Winter’s bone) c. dráma jelentette számára 2010-ben, amiért Oscar és Golden Globe jelöléseket is kapott. A magyar nézők az X-Men: Az Elsők című mozifilmben láthatták először, amiben az alakváltó, Mystique fiatalkori énjét játssza. Jelenleg a harmadik előzmény-film van készülőben, az X-Men Apokalipszis, aminek központi témája Mystique és Magneto románca. Ebben a filmben is Jennifer játssza majd az alakváltót, megjelenése 2016-ban várható.

Az első sikeres mozija előtt, 2007-ben jelentkezett még Bella Swan szerepére is az Alkonyat filmekben, de végül nem kapta meg. Később örült ennek, hogy így nem részesült olyan figyelemben, mely karrierjét befolyásolta volna. Világszerte híressé mégis egy elsősorban fiatalok körében kedvelt könyv, illetve film trilógiának köszönhetően vált, mely ugyebár nem más, mint az Éhezők viadala. A rendező szerint tökéletes volt Katniss Everdeen szerepére, amivel az írónő, Suzanne Collins is egyetértett. Első körben azonban sok vád érte a súlyával kapcsolatban, hogy talán túl erős testfelépítésű egy éhezőhöz képest.

Jennifer nem vette magára a kritikákat, és nem is lett miattuk csont sovány. Ennek ellenére azért természetesen igyekszik formában tartani magát, a jógára és a pilates fitneszre esküszik, ami még a testtartásának is jót tesz. Valljuk be, veleszületett alkata azért irigyelésre méltó, és nincs rajta számottevő felesleg sem, amelytől visszataszító lenne. Elmondása alapján nem szeretné és nem is sanyargatja magát, inkább gyógyteákat fogyaszt: kamillateát stressz oldóként, és pitypangot a puffadás ellen. A mindig tökéletes bőrét egyszerű organikus sókból készült fürdővel tartja karban. Egy fárasztó, nap után ki ne szeretne elmerülni a frissítő habokban? Szépségének titka tehát sokkal inkább a természetességben rejlik, mint méregdrága kozmetikumokban vagy túlzásba vitt sportolás következményeképp. Persze egy színész élete azért alapvetően elég mozgékony, távol áll egy ülőmunkától, így nincs is ideje a hízásra.

jennifer-1

Természetes szépsége, karizmatikussága és tehetsége következtében az Oscar se váratott magára túl sokáig. Mindössze 22 évesen, a Silver Lining Playbook c. romantikus vígjátékban nyújtott alakításáért kapta meg a legjobb női főszereplőnek járó Oscar, Golden Globe és számos másik nívós díjat. Ő a második legfiatalabb színésznő, aki Oscar díjat nyert! Ennek tetejében egy évvel később újabb Oscar-ra jelölték az Amerikai botrányért, legjobb női mellékszereplő kategóriában, bár ezt végül is más kapta.

Mindenesetre érdemes szemmel tartanunk Jennifer Lawrence-t, hiszen karrierje gyakorlatilag még csak most kezdődött, de máris hatalmas eredményeket ért el. Katniss Everdeenként valószínűleg sokak kedvence lett, de a jövőben is számos érdekes filmet tartogat még számunkra.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!