A körömlakkozás helyes technikája

Egy szép körömlakk az öltözékünk kiváló kiegészítője lehet, persze csak akkor, ha szépen,  igényesen van felfestve. Mostani cikkünk a helyes technikákról és a különböző lakkokról fog szólni.

 

Vannak olyan lakkok, amelyek nem hiányozhatnak a Te készletedből sem. Az első ilyen szín a klasszikus piros. Ez már a negyvenes évektől számít igazi slágernek.

koromlakk

A második szín a semleges színű „nude” lakk. Ilyen árnyalatú körmökkel bárhol, bármikor megjelenhetsz. A szürke hétköznapokon és a bulis estéken is kiválóan „teljesít”. A fehér, a bézs és a púderszínek is ebbe a kategóriába tartoznak, tehát van miből válogatni. Ha ezzel a két alapvető színnel rendelkezel elmondható, hogy felkészültél minden eshetőségre. Azonban nem mindegy, hogy hogyan fested ki a körmödet. Lássuk a helyes technikát.

Készíts elő egy alapozó-, egy fedő- és egy hagyományos körömlakkot. Mielőtt neki kezdenél ész nélkül pingálni a körmeidet, először moss kezet. Így zsírtalaníthatod a körmeidet és ezáltal a lakk majd szebben, jobban fog tapadni rájuk.

A zsírtalanítás után vedd kezedbe az alapozó lakkot. Ennek a használata két dolog miatt is ajánlott. Elsősorban jóval meghosszabbítja a körömfestésed élettartamát. Másrészt, ha valamilyen élénkebb színt választasz (fekete, kék, piros, stb.) akkor megvédi a körmeidet attól, hogy a lakk lemosása után is színes foltok éktelenkedjenek rajtuk. Természetesen nem kötelező az alapozó lakk, de ha szeretnéd elkerülni a véget nem érő sikálást, akkor mindenképpen szerezz be egyet.

koromlakk2

Ha teljesen megszáradt az alapozó réteg, jöhet a hagyományos lakk. Először is az ecset egyik oldaláról távolítsd el a felesleges festéket, ugyanis ha túl sok van rajta, könnyen megfolyhat. Arra is ügyelj, hogy ne szedd le túlságosan a lakkot, mert akkor előfordulhat, hogy csak foltokban fogja majd meg a körmöt, ezért többször kell átfesteni ugyanazt a területet, ami nem fog szépen mutatni. Az első festékcsík minden esetben középre kerüljön, a többi pedig értelemszerűen a két oldalra. Előfordulhat – bizonytalanabb kezűeknél -, hogy összefested a bőrödet is, ezért jó ha van melletted pár darab fülpálcika körömlakklemosóval átitatva, így még frissen eltávolíthatod a körömágyadra került foltokat. Ha jó minőségű a festék – azaz jól fed az első réteg után is -, nincsen szükség további rétegekre. Amennyiben nem vagy elégedett, várj egy pár percet, majd vigyél fel egy újabb adag festéket a körmeidre. Ne vidd túlzásba, mert a túl vastag lakkrétegnek megvan az a tulajdonsága, hogy pár nap elteltével egészben ledobja magát.

Ha úgy ítéled meg, hogy teljesen megszáradtak az előző rétegek, jöhet a fedőlakk. Érdemes olyan lakkot vásárolni, amely nem csak a lakk élettartamát hosszabbítja meg, de a szárítást is meggyorsítja. A teljes száradás ugyan így is eltarthat körülbelül fél óráig, ezért addig mellőzz minden munkát, amelyhez szükség lehet a kezeidre.

Összességében a körömlakkozás nem mondható gyors folyamatnak, ezért szánj rá bőven időt, hiszen csak így érhetsz el szép eredményt.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 2 Átlag: 3.5

Szólj hozzá!