A zöld tea pozitív hatásai

Zöld tea – az egészséges frissítő

Annak ellenére, hogy sokan nem igazán szeretik kesernyés íze miatt, a zöld tea valójában számos jótékony hatással bír az emberi szervezet számára. Általa valóban összeköthetjük a kellemest a hasznossal, hiszen amellett, hogy egészséges, még jó időtöltésnek is bizonyul a teázás.

Kezdjük a napjainkban leginkább érdekfeszítő tulajdonságával: gyorsítja az anyagcserét és a zsírégetést. A felesleges kilókkal küszködőknek tehát érdemes feltankolni belőle, hiszen minden bizonnyal egészségesebb, mint a különféle testsúly-csökkentő készítmények hada. Összességében tehát nem csupán a plusz feleslegtől szabadít meg, hanem formába is hozza a testet. A kellemetlen narancsbőr okozta felszíni tünetekkel is fel tudja venni a harcot.

Rendszeres fogyasztásának másik igen csak lenyűgöző hatása a rákos megbetegedések kialakulásának megelőzése. A zöld teában nagy mennyiségben előforduló antioxidáns anyagoknak (például a katekinnek) köszönhetően erőteljesen méregtelenít, illetve javítja a sejtkárosodásokat. Megakadályozza a magas vérnyomás kialakulását, ebből kifolyólag csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek előfordulását.

Stresszoldó, élénkítő

Természetesen, mint bármilyen más tea fogyasztása, a zöld tea kortyolgatása is stresszoldó, viszont emellett élénkíti testünket fizikailag és szellemileg egyaránt. Egy hosszú napot a munkában vagy az iskolában sokkal elviselhetőbbé tesz, illetve javítja az ottani teljesítményt, hiszen jobban tud tőle koncentrálni az ember. Ha szorít a határidő a munkában, netán kín keserves vizsgaidőszak nehezíti meg életünket, akkor is sokkal effektívebbnek, egészségesebbnek bizonyul, mint például a kávé vagy az energiaital.

Fertőtlenít kívül-belül

Fertőtlenítő, antibakteriális hatása is van: például gátolja a fogszuvasodást okozó baktériumok elszaporodását a szájüregben, valamint bizonyos emésztőrendszeri fertőzések ellen is védelmet nyújt. Akik pattanások kialakulására hajlamos bőrrel rendelkeznek, azoknak szintén nagyfokú javulás érhető el e tekintetben. Nyáron érdemes a napi folyadékbevitel egy részét zöld teával fedezni, mivel ugyanolyan minőségi e téren is, mint a sima víz, sőt annál könnyebben hasznosul a szervezetben.

Azt talán nem is kell megemlíteni, hogy bárminemű édesítés nélkül ajánlatos meginni, naponta több csészével. Az ízéhez hamar hozzá lehet szokni, ám ha mégsem sikerülne, akkor érvényesüljön az a mondás, hogy „a szépségért meg kell szenvedni”.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!