Milyen cipőt viseljünk ősszel?

A hidegebb idő beköszöntével a cipők terén is változtatásokra van szükségünk, hiszen idáig elég volt a félcipő, de most már legalább egy bokacsizma szükségessé válik.

 

Ebben a cikkben a mostani szezon főbb darabjait mutatjuk be a lábbelik terén. Természetesen alapvető stílusunkhoz is igazodnunk kell, de számtalan káprázatos remekművel várnak bennünket az üzletek.

osz-cipo1

Az őszi hónapokban általában gyakran vált át párássá, esőssé az időjárás, így fontos kritériummá válik lábbelik terén a praktikusság. Egy zártabb, magasabb sarkú cipő ennek kapcsán kiváló megoldás lehet, hiszen segítségével nem fogja a földet súrolni nadrágunk, és a lábbeli javarésze sem fog a saras és vizes talajjal érintkezni. Megjelenésükben elég változatosak, hiszen az egészen extravagáns példányoktól kezdve a visszafogott darabokig bármilyet fellelhetünk belőlük. Közös tulajdonságuk, hogy abszolút a nőiességet sugározzák, erősítik. Átmenetet képeznek a félcipők és a csizmák között, hiszen a gumitalpú, sportosabb lábbelik többnyire nem elég melegek, míg a csizmák már jobban szigetelnek a hideggel szemben. A zártabb magassarkú cipők nem érintkeznek a hideg talajjal, bőr anyaguk révén jól szigetelnek, viszont nem hosszú a száruk, ezáltal nem sül meg benne lábunk, ha netán egy pár percre kisütne a nap.

Aki picit fázósabb annak azt javasoljuk, hogy a bokacsizmák között keresgéljen őszre cipőt. Ezek között is széles választék áll rendelkezésünkre fazon terén. Vannak fűzősebb, elegánsabb darabok és egészen sportosak is, de ezt a döntést minden bizonnyal egyéni stílusunk fogja eldönteni. Kiváló választás lehet akár munkába, iskolába vagy egy találkára a csajokkal, hiszen kint és bent is kényelmes viselni. Nem túlzottan meleg, de kellőképpen óv az időjárási viszontagságok ellen. Anyagok terén is változatos, hiszen a bőrtől a velúrig mindenféléből készítenek bokacsizmát manapság. E téren viszont érdemes előregondolkodnunk, és olyat választanunk, amelynek az eső sem tud nagymértékben ártani.

oszi-cipo2

A kissé sportosabb, kevésbé kifinomult vonalat kedvelőknek a bakancsot ajánljuk. Külsejük alapján elmondható róluk, hogy rendkívül divatosak és vagányak. Általában strapabírók, így egy időjárás szempontjából durvább napra is kiváló választásnak bizonyulhatnak. Persze, ha csak alkalmai viseletre vesszük őket, akkor elsősorban túrákhoz, sportosabb eseményekhez javasoljuk. Ezek között is vannak finomabb vonalvezetésűek azért, melyet a vékonyabb orr résszel, vagy a kecsesebb sarokkal érnek el a tervezők, így nem kell a túlzottan fiús hatástól tartanunk.

Egy őszi cipőnek tehát elsősorban masszívnak kell lennie, hiszen sosem lehet tudni, mit tartogat számunkra a szeszélyes időjárás. Emellett persze törekedjünk a stílusos megjelenésre is, de egy zárt magas sarkúval, egy bokacsizmával vagy egy vagány bakanccsal nem igazán lehet melléfogni.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!