Mindennapi időspórolás

Biztos mindenkivel előfordult már, hogy kicsivel többször nyomta meg a „szundi” gombot, és a végén arra eszmélt, hogy már rég úton kéne lenni. Ilyenkor nincs idő gondosan kiválogatni az aznapi öltözéket és megalkotni a tökéletes sminket. Ne aggódj, léteznek olyan trükkök, melyeket bevetve nem kell egész nap kócosan, karikás szemmel ülnöd az irodában.

Loknik

A loknis és a „most keltem ki az ágyból” frizura között nagyon nagy különbség van. Este hajmosás után hagyd magától megszáradni fürjeidet, majd tegyél rá egy kevés hajformázót, oszd három részre a hajadat és tekerd kontyokba. Nem csupán kényelmesebben fogsz aludni, de reggelre a frizurád is tökéletes lesz. Ha elfelejted este elvégezni az említett lépéseket, akkor reggel ébredés után kontyozd fel a hajadat amíg tusolsz és a tincseid máris megszelídülnek.

Válogasd ki a sminkeszközeidet!

Rengeteg időt lehet megspórolni reggelente azzal, ha nem kell órákig kutatni a szájfény és a pirosító után. Egy hétköznapi smink elkészítéséhez nincsen szükség az összes sminkcuccra, válogasd ki és tedd félre azokat a darabokat, amiket minden reggel használd.

Le a sötét karikákkal!

A szem alatti foltokat okozhatja a fáradtság is, de ha nem mosod le megfelelően az előző napi sminket, az is a szemed alá kerülhet az éjszaka során. Egyetlen gyors lépéssel mg tudsz szabadulni ettől a problémától. Egy korongvattára tegyél kevés szójatejet, mely nem csupán megszabadít a sminkmaradványoktól, de még a bőrt is ragyogóvá varázsolja.

Ha nincs kéznél két szelet uborka…

Mindenki tudja, hogy az uborkás trükk a táskák eltüntetésére nem kamu, tényleg beválik. Előfordulhat azonban, hogy nincs otthon a megmentő zöldségből egyáltalán, ilyen esetekre tarts a hűtőben két kiskanalat. Tedd fél percre a szemedre a hideg kanalat, ami hatékonyan viszi le a duzzanatot. Használj egy kevés szemkörnyékápolót a folyamat végén, és meglásd, olyan lesz a bőröd, mint új korában!

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5

Szólj hozzá!