Neked is lehet hullámos a hajad!

A hullámos, göndör haj sosem fog kimenni a divatból. Az esetünkben szerencséseknek nem kell  azon törniük a fejüket, hogy hogyan varázsolhatnának loknikat maguknak, hiszen természetesen göndör vagy hullámos a hajuk. Azonban az egyenes hajúaknak sem kell csüggedniük, hiszen néhány egyszerű trükkel az ő problémájuk is megoldható.

 

Erős szálú haj

A göndör frizura könnyen nehéznek vagy csapzottnak tűnhet, de egy trükkel egyszerűen könnyűvé és légiessé lehet tenni. Kicsit szétszórt hatást kell előidézni hajkefe segítségével. Ezzel életet és tartást adhatunk a kusza tincseknek. Véletlenszerűen válasszunk ki néhány tincset, amit nagyobb átmérőjű hajsütővel göndörítünk majd. Ha a hajvégeket kihagyjuk, a tincsek alja szét fog állni, ettől rugalmasabb lesz az összhatás. Utolsó lépésként próbáld kicsit megrázni a fejedet, hogy rendeződjenek a hullámok. Amennyiben néhány tincs nincs a helyén, hajlakkos kézzel finoman rendezd őket a helyükre.

hullamhaj

Közepes vastagságú haj

Az ilyen hajtípusú nők nagyon szerencsések, mert lényegében bármilyen stílust elbír a hajuk. A  legújabb divat a puha, könnyed, légies spirálokban rejlik, amely finoman az arc köré rendeződik. Ezzel a vonásainkat kiemeljük, nem pedig elnyomjuk. A tökéletes eredményhez hajmosás után használjunk ún. simító spray-t – azért, hogy ne szálljon a haj – majd szárítsuk meg. Ezután lazán tekerjünk kisebb tincseket egy közepes sütővasra. A szép hullámok érdekében a vasat függőleges irányban tartsuk, és eközben az óra járásával megegyező irányban csavarjuk rá a tincseket. Miután végeztünk, az ujjaink segítségével finoman rendezzük el a hajunkat, majd rázzuk össze, hogy szép legyen az összkép.

Vékonyszálú haj

Amennyiben nem telt és dús a hajad, ne fáradj a hullámokkal az egész hajra kiterjedően, fókuszálj csak a tincsek végére. Ez a természetes stílus, tartást ad a hajadnak. Ami a legjobb, hogy nincs szükség hozzá hajsütőre, így nem fognak roncsolódni a hajszálaid. Egyszerűen szárítsd meg a hajad felső részét, míg a haj végét hagyd enyhén nedvesen, és tekerd fel egy kontyba. Vedd elő a hajszárírót és szárítsd meg teljesen. Amikor kibontod a kontyot, laza hullámokat fogsz látni. Fújd be a hajad, egy rugalmasságot segítő spray-vel, majd az ujjaiddal válaszd szét a hullámokat, így még teltebb lesz az eredmény.

A göndör hajú emberek a legszerencsésebbek, mert az ő hajukból könnyen varázsolható egyenes frizura. Fordított esetben kicsit macerásabb a dolog, és nem is biztos, hogy a várt eredményt fogod kapni. Amikor nem segít sem a hajsütővas, sem a hajcsavaró, alkalmazd a hajgumis trükköt, garantáltan be fog válni.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!