Szódabikarbóna a szépségápolásban

Rendkívül olcsón lehet hozzájutni az egyik leghatékonyabb és legsokszínűbb szépségápolási készítményhez. A szódabikarbóna fehéríti a fogat, eltünteti a korpát és a pattanások ellen is hatékonyan lép fel.

Vannak olyan régóta ismert és használt házi szerek amik nagyon univerzálisak és számos területen hasznosíthatóak. Ilyen szer a szódabikarbóna is, mely nagyon olcsó és számos problémára nyújt megoldást.

Pattanások, ráncok ellen

A szódabikarbóna nagyon jól szerepel az arcápolás területén, hiszen a pattanásos területről eloszlatja a pirosságot, valamint szárítja a bőrt, így felgyorsítja a gyógyulási folyamatot. Nagyon egyszerű a recept: keverj el szódabikarbónát egy kevés vízben, hogy egynemű masszát kapj. A problémás területre kenj belőle egy keveset, és hagyd rajta nagyjából 20 percen keresztül. Az idő letelte után öblítsd le az arcodról bő, langyos vízzel a keveréket.

Ha több vizet hozzáadva remekül hasznosítható arcradírként is. Tisztítsd meg az arcodat, majd ezután vidd fel a „radírt” és óvatos, masszírozó mozdulatokkal dörzsöld végig az arcodat. Pár percig hagyd fent a szódabikarbónát, majd mosd le ismét az arcodat. Ez a keverék nagyon jó, hiszen hatékonyan távolítja el az elhalt hámsejteket, és frissíti fel a bőrt. Ne feledkezz meg aztán a tonik használatáról, később pedig a hidratálásról sem.

Tiszta, fényes hajkorona

Rendszeres hajmosás után maradhatnak olyan anyagok a hajszálakon, melyek nehezítik azokat, ezek az anyagok olykor a samponból is visszamaradhatnak. A hajad megtisztításához keverj egy kávéskanálnyi szódabikarbónát a samponodba, majd mosd meg ezzel a hajadat, aztán alaposan öblítsd le. Nagyon eredményesen tisztítja a fürtjeidet, viszont erősen szárító hatása miatt nem ajánlott túl gyakran használni.

A fejbőr is rendkívül jól zsírtalanítható a szódabikarbónával. Keverj el két evőkanál házi szert fél liter vízben, mosd meg a hajadat, hagyd rajta negyed órán keresztül, végül mosd le. A szódabikarbóna egyébként egyféle száraz samponként is funkcionálhat.

Fogfehérítés

Erre a célra is nagyon alkalmas, használata nem túl bonyolult. Szórj egy kevés szódabikarbónát a vizes fogkefédre, majd moss fogat vele. Mivel általában minden fogfehérítő ártalmas a fogzománcra- a szódabikarbóna is- ezért maximum egyszer használd hetente. A saját fogszínen nem tud változtatni, csupán a rárakódott elszíneződést tünteti el.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5

Szólj hozzá!