Mentás zöldborsókrémleves

Hozzávalók 4 főre:

olívaolaj

1 db vöröshagyma

35 dkg borsó

1 db kis sárgarépa

1,5-2 l zöldségleves

2 dl tejszín

7-8 menta levél

só, bors

szerecsendió

petrezselyem

2 dl tejszín

7-8 menta levél

Elkészítés:

Olívaolajon pirítsd meg a hagymát, ha már elkezd pirulni, add hozzá a répát és a borsót, majd hagyd még egy kicsit együtt pirulni az egészet. Amikor a borsó elkezd ráncosodni, öntsd fel zöldséglevessel, add hozzá a petrezselymet, a szerecsendiót, sózd, borsozd, és lassú tűzön főzd meg. Ha megpuhult a borsó és a répa is, botmixerrel pépesítsd a zöldségeket, majd szitán szűrd át a levet, ezután újra visszakerül a tűzre. A tejszínt öntsd egy kancsóba, majd fokozatosan kanalazd hozzá a forró levest. Ezzel a módszerrel lehet megakadályozni, hogy a tejszín kicsapódjon.  Amikor kellőképpen felmelegedett a tejszín, öntsd vissza a leveshez, és megint főzd lassú tűzön. Csak melegíteni kell, forralni nem szabad! Végül vedd le a tűzről, tépd össze a mentaleveleket, majd add hozzá a zöldborsóleveshez, és turmixold össze ismét botmixerrel. Jó étvágyat kívánunk!

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5

Szólj hozzá!