A száraz, repedezett sarok kezelése

A lábfejeink szépségéért tenni kell, hiszen ott alapvetően alacsony a zsírmirigyek száma. Ha Te is szenvedsz a száraz, repedezett sarkaidtól, akkor olvass tovább! Olyan házi csodaszereket és módokat árulunk el, amitől látványos változást lehet várni.

Banán pép

A banán rendkívül jó bőrpuhításra, ezért pépesíts össze egy fél banánt, kend a sarkaidra és hagyd hatni körülbelül 15 percig. Ezen idő letelte után öblítsd le és kend be egy hidratáló krémmel sarkaidat. Igazi varázsszernek számít száraz bőrfelületek kezelésében.

Növényi olaj

Fürdés után kenj egy kevés növényi olajat a sarkaidra és éjszakára húzz rá egy pár meleg zoknit. Az olaj nyugtatja és ápolja a repedt sarkat, hatása pedig már a második, harmadik kezelés után is észrevehető, tapasztalható lesz.

Citromlé

Facsarjunk ki jó pár citromot, tegyük egy nagyobb tálba, majd áztassuk bele lábainkat a lébe. Eleinte érezhetünk enyhe fájdalmat, ami abból fakad, hogy a citrom behatol a repedésekbe. De ne aggódj, ez az érzés hamar elmúlik. Tartsd a lábaidat negyed órán át a citromlében, majd öblítsd le és jöhet a hidratáló krém. Ha hetente egyszer elvégzed a citromos kezelést, a repedések garantáltan nem fognak visszatérni.

Méz

Ezt is hasonlóképpen kell alkalmazni, mint a növényi olajakat. Tehát bekenjük a sarkainkat mézzel, zoknit rá, reggel pedig öblítés.

Vazelin

A vazelin remek szépségápolási terméknek is számít, melyet több probléma kezelésére is alkalmazhatunk. Fürdés után oszlass el kis mennyiséget a sarkaidon. Pár perc múlva már látható eredménye lesz, felpuhítja és hidratálja a sarkakat.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 3 Átlag: 3.7

Szólj hozzá!