7 sminkbaki, melytől öregebbnek tűnsz

A smink a legjobb fegyver szépséghibáink eltüntetésére, előnyös vonásaink hangsúlyozására. Vannak azonban olyan bakik, amelyeket a legjobb minőségű kozmetikumokkal is el lehet követni. A túl vastagra és színesre elkészített smink nem mutat jól, és öregebbnek is tűnsz a valódi korodnál tőle.

 

Alapozó

Az elsődleges és legfontosabb szabály alapozó vásárlásnál, hogy a bőr tónusához hasonló, vagy világosabb színűt kell választani. A sötétebb alapozók nem csak maszk-szerű hatást érnek el, de jóval idősebbnek is fognak mutatni.

Púder

Azok, akik reggelente szinte megfürdenek a fixáló púderben rosszul teszik, hiszen a mimikai ráncokban megül a por, melyből adódóan mélyíti a ráncokat, sötétebbnek fognak tűnni.

Pirosító

A pirosító alapjában véve hasznos kozmetikum, hiszen a legsápadtabb bőrt is üdévé tudja varázsolni pár mozdulat segítségével. De vigyázz, hogy milyen színt viszel fel az arcodra, kerüld a sötét, bordó árnyalatokat. Valamint ügyelj arra is, hogy megfelelő ívben kerüljön az arcodra a por, ezzel kikerülheted a bohóc-hatást.

Szemceruza

A szemceruzák és tusok szintén hasznos termékek, hiszen kiemelik a tekintetet, de ha teheted, kerüld a sötét, feketéhez közelítő árnyalatokat. Az alsó szemhéjon ne használd őket, mert ha megfolynak, akkor öregíteni fognak. Ha ragaszkodsz a fekete színhez, akkor csak felül húzd ki a szemedet, középről indulva a külső szemzug felé.

oregito smink

Sötét szemhéjpúder

Lehetsz bármilyen kipihent, ha aztán sötét színű, szürke púdert kensz a szemhéjadra, kialvatlannak, elcsigázottnak fogsz tűnni. Figyelj arra, hogy ne hulljon a por a szemed alá, mert karikásnak fogja mutatni a szemeidet.

Sötét rúzs

A sötét színű ajakszínezők általában rossz döntésnek számítanak a fiatalok körében, hiszen a bordó és a lila árnyalatok öregítenek. A másik ok, ami ellene szól az az, hogy a nem hófehér, de szép fogakat is sárgásnak mutatja. Elmondható, hogy a sötét színű rúzsokkal szemben két indok is felsorakoztatható.

Egyszerre csak egyet!

Nagyon fontos, hogy egyszerre csak egy területet hangsúlyozz az arcodon. Ha a tekintetedet szeretnéd kiemelni, akkor a szádra valamilyen matt színű szájfényt használ. Másnap vegyél elő egy erőteljesebb árnyalatú rúzst, viszont ebben az esetben a szemeidet kell halványabban sminkelni.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!